Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRTVI MLECI

Venecijanci održali sprovod svojem gradu

sprovod
AFP
14.11.2009.
u 15:17

Sve je manje stanovnika u slavnom gradu, i preostali žitelji su mu zbog toga održali simbolički pokop, da bi skrenuli pažnju na činjenicu da prelijepa Venecija postaje "grad duhova"

Zbog užasne skupoće, problema sa sve višom razinom mora i zagađenjem, sve se više stanovnika odselilo iz Venecije, koja polako postaje mrtav grad napučen samo turistima. Očajni Venecijanci su zbog toga najavili da će, kad broj stalnih stanovnika grada, koji se od šezdesetih do danas smanjio za dvije trećine, padne ispod 60.000, simbolično sahraniti svoj grad pogrebnom procesijom gondola po kanalima do gradonačelnikovog ureda.

Matteo Secchi, organizator tog neobičnog prosvjeda, ogorčeno kaže da mjesto s manje od šezdeset tisuća stanovnika više nije gard, nego tek selo. No, Mara Rumiz, azdužena za gradsku demografiju, odvraća da je sahrana bila preuranjena i da prema najnovijim brojkama, stanovništvo veencije koje je nedavno palo na brojku od 59.992 žitelja, opet raste i prema podacima od četvrtka je 60.025. No, i ona je svjesna potrebe da s eposebnim mejrama više ljudi pru+ivuče na život u Veneciji umjesto u obližnjim gardićima gdje su troškovi mnogo manji.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Jana
Jana
09:58 15.11.2009.

za istina_boli ! Vidi se da ti živiš u vukojebini . Venezia je meta turistima , umjetnicima, piscima iz čitavog svijeta a za tvoju vukojebinu malo tko i zna. Seljak kao ti koji dođeš tamo i odmah sjedneš u gondolulu misleći da će te vožnja koštati 40 kuna ili sjedneš na Trg Sv. Marka u najskuplji kafić i onda kada dođe račun plačeš. Ha ha ha

Avatar punkufer
punkufer
11:34 16.11.2009.

Budalaštine. Pa tko je to napravio od Venecije nego oni sami? Tko živi od turista nego oni? Najbolje bi bilo da im turisti šalju novce poštom ali da ne dolaze zagađivati njihov lijepi grad. Svašta.

OB
-obrisani-
18:03 15.11.2009.

Zivis u oblacima i previse vjerujes placenim reklamama. Protegni sunke, odrijesi kesu pa onda pricaj o toj prenapuhanoj smrdljivoj vukojebini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije