Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČKI NEREDI NA A1

Velikogorički sud sutra odlučuje hoće li prvih 11 Torcidaša i dalje ostati iza rešetaka

Velika Gorica: Navijači koji su sudjelovali u neredima na A1 dovezeni na Županijski sud
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
02.06.2022.
u 16:00

Izvanraspravno vijeće može ukinuti ili preinačiti odluku sutkinja istrage, a među onima o čijoj će se žalbi sutra odlučivati je i splitski  novinar Mate Prlić

Hoće li uhićeni pripadnici Torcide, koji se sumnjiče za izazivanje nereda na A1, nakon nedavne utakmice između Dinama i Hajduka, ostati iza rešetaka, ili će im istražni zatvor biti zamijenjen mjerama opreza, moglo bi se znati već sutra.

Tada će naime izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici odlučivati o prvih 11 žalbi koje su pristigle  nakon što je 42-ici navijača Hajduka određen jednomjesečni  istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

- Izvanraspravno vijeće  će odlučivati o prvih 11 žalbi, a odluka bi trebala biti poznata tijekom dana. Što se tiče preostalih žalbi, u kancel ih je stiglo još 12 te se formira spis, a o tim žalbama će se vjerojatno odlučivati početkom idućeg tjedna - kazala je Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Izvanraspravno vijeće može ukinuti ili preinačiti odluku sutkinja istrage, a među onima o čijoj će se žalbi sutra odlučivati je i splitski  novinar Mate Prlić, koji je također priveden, iako kako je izjavio, u neredima nije sudjelovao, već ga je policija uhitila kod njegovog automobila na A1.

Većina uhićenih navijača Hajduka poricala je  da je sudjelovala u neredima, a veći broj njih tvrdio je i da se u krivo  vrijeme našao na krivom mjestu. Njihovi branitelji smatraju da tako neselektivno uhićenje nije dobro, a neslužbeno se čuje da su neke osobe uhićene i nekoliko sati nakon nereda  u zagrebačkim bolnicama dok im je ukazivana pomoć. Isto tako iz neslužbenih izvora se doznaje da su tek tada tim konkretnim osumnjičenicima oduzeti mobiteli, a iz njihove međusobne prepiske navodno je vidljivo da u neredima nisu sudjelovali.

Navijački mobiteli su inače predmet vještačenja jer su oni oduzeti navijačima nakon uhićenja te se trenutačno pretražuju.  U međuvremenu  još uvijek nije poznato ni kako  ni zašto ni gdje su bili policajci kada su pucali, kao ni to je li ta uporaba vatrenog oružja bila zakonita, iako su policijski šefovi odmah nakon događaja tvrdili da je.

Naime, u policiji kažu da kriminalističko istraživanje  nereda na A1 još nije gotovo, kao što nije gotovo ni istraživanje zakonitosti postupanja policajca, ali ni nadzor unutarnje kontrole MUP-a. U  huliganskom divljanju na A1  ozlijeđeno je 20 policajca i 14 navijača, a među tih 14 su i četvorica koja su ranjena hicima iz vatrenog oružja. 

>> VIDEO Torcida na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem


 
Ključne riječi

Komentara 5

IL
ilustrator
16:53 02.06.2022.

ne puštati! pa će ubuduće slični jako dobro razmislit.

TA
Tarantula
09:24 03.06.2022.

To su djeca hrvatskih branitelja koje su jugokomunisti uhitili jer su ostvarili svoje pravo na slobodno izražavanje što je bila težnja Hrvata još od 7 stoljeća!

MA
martin@@@@@
16:03 02.06.2022.

pustite momke i mladice kucama..ako ponove ...kazna drasticna....itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije