Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Iskopali' bogatu povijest
Povratak na članak

Veliko otkriće arheologa: Pronašli utvrdu povezanu s vremenom dolaska Hrvata

- Pronašli smo keramičku posudu s ukrasom u obliku valovnice. Iako predmet treba detaljno analizirati, to je karakteristično za vrijeme u kojem su na ovo područje stizali Hrvati – kažu arheolozi

Komentari 15

DW
dr_who
19:57 03.10.2014.

Znači pročitao sam samo naslov i odmah sam znao da će nam neki "istoričar" ovdje doć pojasnit o čemu se stvarno radi. Kompleksi su gadna stvar.

VL
Avatar pf
pf
08:12 04.10.2014.

Hrvati su došli do Salone pa su je razorili. Razaranje je u tijeku, šaraju se grafiti po antičkim spomenicima. Hrvati ruše ili rade bez dozvole. U Hrvatskoj je sagrađeno 773 000 objrkta bez dozvole. Cijeli se svijet hvata za glavu i pita koji smo mi to narod. Dužni smo 60 milijardi € + kamate. raspadamo se i u stečaju smo.

VL
DU
Deleted user
06:11 05.10.2014.

Zvir Zvirek, kaj ti to tu nesuvislo fuflaš, kaj ti to piješ ili pušiš? Kak Hrvata nije bilo? Pa ostali Hrvati preuzeli su naše hrvatsko ime ... Kaj ne znaš da smo prije imali Slavoniju, Dalmaciju i Hrvatsku? ... ovak kak nam se još i sada nije pripojila Hercegovina, a možda i Bosna ...

VL
LO
lopti28
19:53 03.10.2014.

Domoljub sam ali gdje je ovdje poveznica za Hrvate? Ono što je poznato jest da su upravo Rimljani te prostore nazivali Slavonija,po imenu neidentificiranom slavenskom plemenu koje je živjelo od Italije do Rumunjske.Tu se nisu spoiminjali Hrvati.Kasnije se to plemee razdvojilo na različite nacije kada su došli Mađari,a Hrvati se spoimnju dosta južnije i to tek početkom 9 stoljeća.Za pretpostaviti da su Hrvati zapravo bili vonici stražari granica a ne pleme,zato i postoji ogroman broj toponima Hrvat u Mađarskoj,Austriji,Sloveniji,pa sve do Crne Gore,Kosova,Albanije i Grčke. Mislim da ovakva istraživanja moraju biti i komplementarna sa povijesnim spisima o kasnijim migracijama u vrijeme Turaka te ligvističkom i etnografskom znanošću.Jer je prilično teško dokazati ove tvrdnje iz članka bez studija o mogracija,studijama o jeziku (tko su štokavci,kajkavci i čakavci),studije o prezimenima te studije o narodnim nošnjama te običajima.Također danas imamo i suvremenu DNK analizu koja obuhvaća sve regije današnje Hrvatske te sve susjedne zemlje.Ovo je lijepo otkriće i treba ga istraživati ali ipak treba imati na umu da su sve nacije produkt 19 stoljeća i da u jednoj naciji ima mnogo "stranog" faktora koju je sudjelovao u njezinom nastanku i razvitku.

VL
DO
dosaosam
18:55 03.10.2014.

otkriće je sjajno neusporedivo sa člankom dolje desno "napušteno čak 75 područnih škola u Karlovačkoj županiji".Voditelji ovi radova su sigurno doktorirali i eto posla do mirovine

VL
Avatar think pink
think pink
22:36 03.10.2014.

i po čemu je ovo "veliko otkriće"??? pa ovakvih rimskih utvrda europa je prepuna - na području mediterana ima ih na stotine...

VL
TT
Tito-Tito
20:58 03.10.2014.

Kakva glupost, bože mi oprosti... Kakve to veze ima sa Hrvatima? Ti ljudi nisu znali što znači Hrvatska, a kamoli nešto drugo.

VL
ZZ
Zvir Zvirek
19:16 03.10.2014.

Povijesno-arheološka činjenica je da Hrvata u Kajkavskim prostorima nije bilo do 10. stoljeća, a i unda v homeopatskim dozam. Tu su se koncom 6. stoletja doselili predki Kajkavcov, šteri su se doselili od Balatona pa vse do Alpi. Hrvatska ovoa ovo postaje stopram potlem kroatizacije od 16. do 18. stoletja, dok je Hrvatsko plemstvo pobeglo z Hrvatske pred Turkom z Hrvatske v Kajkavsku kraljevinu Slavoniju.

VL
AD
adagio
19:03 03.10.2014.

Hrvati nisu dosli na Balkan u 7. veku kako nas uce.To je lazna istorija koja nam je nametnuta u 19.veku od strane Beca i zapadne Evrope.Sloveni su na Balkanu i pre Hrista bili,samo su se drugacije zvali.Iliri nisu Albanci kako nas uci zvanicna istorija,Iliri smo mi juzni Sloveni.Zasto se u 19. veku zvao Ilirski pokret,preteca jugoslovenstva? Nametnuli su nam laz da smo doseljeni u 7. veku kako bi nas okrivili da smo agresori,da nismo svoji na svome.U lazima su se trkali Latini i Vizantija jer im mi Sloveni nismo odgovarali.Neki vizantijski carevi su zapisali da je Grcka vec u 6. veku bila puna Slovena.Ako je Grcka bila puna,onda je prostor Jugoslavije bio jos puniji. Gde su posle nestali ti Sloveni iz Grcke? Pobijeni,proterani,naterani da promene naciju. Carigrad i Rim,kasnije Bec i Berlin,danas Amerika,svi su se takmicili u lazima protiv nas Slovena.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.