Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London Bridge u plamenu

Kaos u Londonu: Veliki požar na željezničkom kolodvoru pod kontrolom, istražuje se uzrok

Požar u Londonu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
17.08.2022.
u 14:57

Vatrogasci su kazali da nema izvješća o ozlijeđenima i da su istražitelji pokrenuli istragu o uzroku požara.

Veliki požar koji je danas izbio na željezničkom kolodvoru u Southwarku u središtu Londona, zbog čega je evakuirano nekoliko zgrada i obustavljen promet željeznicom, sada je pod kontrolom, objavila je londonska vatrogasna brigada. Na požarištu je bilo deset vatrogasnih vozila i oko 70 vatrogasaca. Vatrogasci su kazali da nema izvješća o ozlijeđenima i da su istražitelji pokrenuli istragu o uzroku požara.

Podsjetimo, plamen se proširio i na obližnje parkiralište zapalivši dva električna automobila. Građanima koji žive u blizini požara rečeno je da drže zatvorene prozore i vrata zbog gustog dima.

Stanica London Bridge i druge zgrade u blizini požara bile su evakuirane, a brojni prestravljeni Britanci bježali su od požara

"Puno je dima u Ulici Union i susjednim ulicama, mnogo vatrogasnih službi pokušava ugasiti vatru", rekla je 20-godišnjakinja koja živi lizu požarišta novinskoj agenciji PA.

Hanushe Lala, iz Streathama u južnom Londonu, evakuirana je sa svog radnog mjesta zbog dima.

“Bila sam na sastanku oko 9.44 ujutro, kada su se alarmi počeli uključivati ​​i svi su gledali okolo. Tada su nam rekli da napustimo zgradu,” rekla je. "Sve zgrade oko nas su evakuirane... prije otprilike pola sata mjesto je vrvjelo ljudima, ali sada su se svi počeli udaljavati jer su nam rekli da nas neko vrijeme neće pustiti unutra ”, dodala je. 

Zapovjednik londonske vatrogasne postaje Wayne Johnson rekao je : "Požar proizvodi jak dim i onima koji žive ili rade u lokalnom području savjetuje se da drže svoje prozore i vrata zatvorenima.

Network Rail je na Twitteru napisao: “Požar je izbio u luku ispod (željezničke) pruge. Londonska vatrogasna brigada je na licu mjesta s više pumpi i zatvorili smo željeznicu dok ne potvrdimo da je sigurna."

Komentara 7

DU
Deleted user
13:59 17.08.2022.

Izgleda da će Englezi naći žrtvu kako bi imali razlog da nekog napadnu.

MO
modovisisajteMaraschino
12:24 17.08.2022.

zatvarajte prozore, zapalila se "zelena" eko vozila...

GE
geler203
12:38 17.08.2022.

Baš htjedoh priupitati kako se to zapalila prvo "strujna" vozila ali eto modovi........ me pretekao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije