Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMOKOVIĆ

Veliki požar kod Zadra, izgorjelo više od 300 hektara niskog raslinja

Kanader
Foto: ilustracija
25.01.2015.
u 17:39

Pojedinci sumnjaju da su požari prouzročeni možda i paljenjem logorske vatre

Veliki požar u Smokoviću kod Zadra buknuo je danas nešto prije 13 sati i u četiri sata požara izgorjelo je više od 300 hektara niskog raslinja. Kako nam je rekao Željko Šoša, zapovjednik zadarskih vatrogasaca, pretpostavlja se da se više malih požara nošenih burom spojilo u jedan i sve je rezultiralo velikim požarom koji na sreću nije ugrozio kuće.

Reagirali su zadarski vatrogasci, njih 20-ak s desetak vozila, a unatoč jakoj buri oko 15 sati djelovali su i jedan kanader te jedan air-tractor. Oko 16.50 sati požar je stavljen pod kontrolu, a potom su na požarištu ostavljene samo snage koje dežuraju kako se vatra ne bi ponovno rasplamsala. U neslužbenim razgovorima s očevicima čuli smo kako pojedinci sumnjaju da su požari prouzročeni možda i paljenjem logorske vatre.

- Primijetio sam više lovaca na tom području i možda je netko od njih zapalio nekakvu logorsku vatru budući da je hladno, a u tom slučaju bura je napravila svoje i prouzročila požar na niskom raslinju i nešto i visokog raslinja odnosno stabala. Suha trava je rezultirala brzim širenjem vatre - rekao nam je jedan Zadranin.

>> U požaru obiteljske kuće smrtno stradao 58-godišnjak

>> Izgorjela čajna kuhinja na Odjelu kirurgije, zatvorene sve operacijske dvorane

Komentara 7

BE
belimo
18:09 25.01.2015.

Ne želim komentirati uzroke požara ali jedno je sigurno a to je da pred 50-60 godina nije moglo biti takvog požara jer se zemlja obrađivala i držala uređenom! Parlog im je došao do samih kuća jer većina ne obrađuje niti uređuje zemlju van svog dvorišta...

Avatar Baroudeur
Baroudeur
19:44 25.01.2015.

U ovo doba godine jedan takav pozar? Neka mi netko objasni da je to buklo samo od sebe!

GM
Gusta magla
19:44 25.01.2015.

Srbi izrazavaju svoje nezadovoljstvo izgubljenim izborima. Bas zanimljivo da je najvise pozara kad je najveca bura. Nije to slucajno......nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije