Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos na američkim ulicama
Povratak na članak

Nacionalna garda na mjestu prosvjeda: 'Sudjelovali su u borbi protiv građanskog nemira'

Prosvjednici su blokirali autobuse i ometali promet, te bacali boce na časnike.

Komentari 49

MK
mksdk
09:03 29.05.2020.

Bijelci trebaju organizirati nerede svaki put kada crnac ubije bijelca. A, promatrano po glavi stanovnika, šansa da će se to dogoditi je 10 puta veća nego obrnuti slučaj.

VL
Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
09:38 29.05.2020.

Kunta Kinte je odlucio da se vise ne zeli zvati Toby..

VL
Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
09:07 29.05.2020.

Trump im je poručio - kada počnu neredi/pljačke, počinje pucnjava i ponudio pomoć vojske. Veijeme je da se te primitivce nauči pameti.

VL
DU
Deleted user
08:37 29.05.2020.

Nevjerojatno koji prijevod, "officers" ovdje nisu "časnici" nego se misli na pripadnike policije iliti policajce.

VL
BE
Beskucnik
10:12 29.05.2020.

Svaka zemlja ima svoje potlacene ,u Hrvatskoj su to Hrvati

VL
SI
sisavac
09:14 29.05.2020.

u državi sa upropaštenim socijalnim sustavom, ogromnom nezaposlenošću (otkaz u 3 mjeseca dobilo skoro 40 mil radnika...), zaprepašćujućim razlikama u primanjima i bogatstvu, državi koja je zabranila isticanje boje kože jer to nekog može povrijediti , gdje su manjine po bilo kojoj osnovi u startu nevine za sve što počine, a većina kriva, nije ni za očekivati drugačije nego ovakve nemire. inače, ovo je svakodnevnica amerike, to se događa u svim dijelovima sad-a. ubijen, tj. stradao je čovjek, boja kože nebitna u ovom slučaju. zašto nebitna? zato jer nigdje niste pročitali boju kože policajaca koji su sudjelovali u ovom vjerojatno zločinu. a čim to nije nigdje istaknuto, treba vjerovati da je bilo i crnaca među ta 4 policajca. imate statistike dostupne na netu, pogledajte da većinu ubojstava crnaca naprave crni policajci. crnci čine 13% stanovništva, kao i prije 60 godina, a udio u zatvorskoj populaciji im je i dalje gotovo 35%! zajedno sa hispano ekipom čine skoro 70% zatvorenika! dvaput više crnkinja je u zatvoru nego bijelkinja. amerika ima 5% svjetskog stanovništva, a 21% zatvorenika! radi se o iznimno nasilnoj naciji, i tu nema lijeka. naoružani do zuba, la manje nego npr. kanađani. usa policija godišnje ubije preko 1.000 ljudi, rani više od 20.000. ako gledate snimke ubojstava od strane policije, misliti ćete da je moglo drugačije. statistika govori suprotno, previše napada na policiju imaju da bi olako pristupali tom poslu.

VL
IG
igorl
10:04 29.05.2020.

Dakle - afroamerkinaci su prosvjedovali protiv nasilja i nepravde prema njima tako da su palili aute, razbijali i pljackali obliznji Targetov supermarket? Zao mi je izgubljenog zivota, ali imam nekako podijeljene osjecaje po tom pitanju. A sad da su murjaci u SAD-u ludjaci - jesu, svi prvo pucaju pa pitaju.

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
08:32 29.05.2020.

Cijeli slučaj je isprika za crni rasizam i pljačku. Naime samo igrom slučaja počinitelja nije fiksirao crni policajac.

VL
Avatar dzambo
dzambo
09:04 29.05.2020.

Kao prvo i ono najvaznije....u naslovu treba napisati ''punu'' recenicu...a to je ''zapaljena PRAZNA policijska stanica''....zar uvijek ja koji sam u Americi vec vise od 20 god. moram ''ispravljat'' VL....

VL
NE
Nepokolebljiv
16:35 29.05.2020.

Ovako! U interesu istine: U policijsku stanicu su provalili razbojnici, opljackali sto se dalo odnesti, ostalo razbili i unistili podmetnutim pozarom. CNN reporterski tim je bio prisutan cijelo vrijeme razbojnistva i palezi, snimali unutrasnjost prije pozara i poslije. Postoji sumnjaja da je njihovo prisustvo iniciralo nasilje. Predsjednik Trump je comunicirao s guvernerom drzave, objavio da ukoliko radikalni ljevicarski gradonacelnik nece poduzeti mjere da zastiti red, mir, vlasnistvo i zivote gradana da ce poduprijeti guvernera i poslati nacionalnu gardu. Na tveturu je koristio frazu: Kada pocinje placka i nasilje pocinje i pucanje. Tweeter je to pokusao cenzurirati pa je ista poruka poslana s zvanicne adrese Bjele Kuce. Takoder upozorenje da bi Tweeter mogao biti suspondiran ako nastavi cenzuriranje sto su do sada u tri dana Trumpu ucinili nekoliko puta. Tek toliko!

VL
BL
Blokiranzašto?
10:24 29.05.2020.

Razumijem bijes i potrebu da se ukaže na očitu pretjeranu uporabu sile ali... Ti prosvjednici sada zapravo daju štofa svim onim rasistima u Americi koji ih ionako smatraju lijenim i kriminalcima i divljacima... Prosvjeduješ zbog nefunkcioniranja sustava, a to radišiš tako da pališ i pljačkaš tuđu imovinu i očekuješ simpatije od nekoga... od koga? Sad kad budu poslane snage reda da smire stanje onda bude to rasizam... napad na crnu zajednicu i slično...

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
11:44 29.05.2020.

Trump je najbolji i najpametniji predsjednik svih vremena. On će realno sagledati cijelu situaciju i donijeti najbolju odluku, uvjeren sam.

VL
Avatar prahrvat
prahrvat
09:06 29.05.2020.

Pa dobro, zar oni ne znaju da im je Luka Nižetić dao potporu?! U Večernjem, cijeli članak bijaše o tome.

VL
RE
reborn
08:39 29.05.2020.

Treba napomenuti da je i u Hrvatskoj bilo slične policijske brutalnosti (sjetite se Darka Pajčića kojem je policajac doslovno razbio glavu, pretvorio ga u biljku te je na kraju i preminuo), no u Hrvatskoj je žrtva bila član medijski stigmatizirane zajednice (a ne medijski glorificirane zajednice kao u SAD-u), pa su posljedično i reakcije medija a samim time i građana bile bitno drugačije. Kakav će biti pravni rasplet ovog slučaja u SAD-u ostaje za vidjeti (u Hrvatskoj je počinitelj ubojstva bio oslobođen svih optužbi).

VL
RO
romobil
12:33 29.05.2020.

"sedmero nastrijeljenih "... dobro su prošli... mogli su biti ustrijeljeni!

VL
DU
Deleted user
10:17 29.05.2020.

Naka ameri i dalje djele packe svima u svijetu .malo pogledajte kako oni suzbijaju nerede najbrutalnije na svijetu.korona je bila stvarna situacija da se vidi kako ce cjeli svijet reagirati u slucaju totalne blokade.pokazalo se da sve moze biti ok

VL
DU
Deleted user
10:55 29.05.2020.

Problem amera: 1. oružje koje svi imaju 2. pretjerano nasilje - od malena se promovira i potiče

VL
Avatar MargaretNT75
MargaretNT75
16:51 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

VL
IM
Immanuell
10:41 29.05.2020.

Oni svoju policiju drilaju kao u vojsci, tako su obučavani........ Prekomjerna upotreba sile je česta pojava, umjesto da s ipak malo suptilnosti uđu u komunikaciju s potencijalnim prekršiteljima....... Ovo s koljenom na vratu može izazvati gotovo ratnu situaciju, kao u LA prije x godina.......

VL
Avatar SarahNB80
SarahNB80
00:26 30.05.2020.

w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.