Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispratilo 39 predsjednika

Bijela kuća uklanja veliki dio slavne magnolije posađene 1835.

Bijela kuća
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.12.2017.
u 22:48

Melania Trump zatražila je da se drvo sačuva i da se na istom području ukoliko bude moguće posadi novo drvo iz klica

Veliki dio slavne magnolije koja je gotovo dva stoljeća rasla uz južnu tratinu Bijele kuće bit će uklonjen zbog sigurnosti posjetitelja i novinara koji prate odlaske predsjednika, odlučila je prva dama Melanija Trump.

Donijela je odluku o uklanjanju dijela drva nakon preporuke Nacionalnog arboretuma, objavila je Bijela kuća, smatrajući da su uloženi svi napori u očuvanje povijesnog stabla.

Melania Trump zatražila je da se drvo sačuva i da se na istom području ukoliko bude moguće posadi novo drvo iz klica.

Ogromno drvo stoji uz južni dio Bijele kuće i posađeno je u vrijeme dok je predsjednik bio Andrew Jackson te je ispratilo 39 predsjednika.

Desetljećima su vrtlari nastojali poduprijeti drvo potpornjima no to je postalo nesigurno a stablo je preslabo za bilo kakve druge intervencije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije