Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje

Udarni turistički vikend u Hrvatskoj: Gužve na cestama su kilometarske, evo gdje je najgore

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/6
31.07.2021.
u 11:24

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na A1 A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara, a kod Demerja oko dva kilometra, izvijestio je u subotu oko podneva Hrvatski auto-klub.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na A 1 kolona je vozila u pokretu između 204. i 195. km u smjeru Dubrovnika i između čvora Zadar 2 i tunela Bristovac u smjeru Zagreba te između tunela Čelinka i čvora Maslenica smjeru Dubrovnika.

Na A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 500 etara, a na zagrebačkoj obilaznici pojačan je promet prema naplatnim postajama Lučko iz smjera Jankomira. Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko četiri kilometra.

Na Istarskom ipsilonu, zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka četiri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon - kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra, kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko dva kilometra, a na Krčkom mostu u oba smjera kolone su duge oko četiri kilometra.

Iz HAK-a zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu, a ako se vozač tijekom vožnje osjeća loše odmah se treba zaustaviti i potražiti liječničku pomoć, poručili su iz HAK-a.

Kolone i na granicama

Danas do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1. Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

31.7.2021., Zagreb - Naplatna postaja Lucko. Guzve u smjeru mora. Photo:Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na Graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta). Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima. 

Osim redovne katamaranske linije Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, u subotu 31. srpnja u 19 sati uvodi se dodatna katamaranska linija iz Zadra prema Istu, te iz Ista prema Zadru u nedjelju 1. kolovoza u 6 sati. Odgađa se početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar-Ancona za 2.kolovoza.

Komentara 36

WA
Waffle
18:58 31.07.2021.

Italija je danas ponovno na nogama. U 65 gradova demonstracije protiv uvođenja Covid potvrda i obaveznog cjepiva. Oporba je u parlamentu napravila kaos, napustili su sjednicu noseći u rukama banere: No Green pass! Masovni prosvjedi u Francuskoj,Bolnica u Nici, odbija cijepiti građane, opći štrajk zaposlenih u Francuskim bolnicama... Počeo je otpor širokih razmjera u čitavom svijetu.

SO
Sir Oliver
17:46 31.07.2021.

Sve su EU zemlje odavno uvele povoljne vinjete, samo mi još pljačkamo turiste preskupom naplatom pojedinačnih vožnji, ne mareći što im usput još poklanjamo i višesatno čekanje na tim postajama!

Avatar babojebac
babojebac
23:23 31.07.2021.

Toooo, svaka čast. Najjakiji smo 😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije