Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGA PRAVILA

Velike kazne za vozače: Evo koliko ćete u Njemačkoj platiti za prelazak na crveno

Prometni semafor
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
17.01.2022.
u 22:26

Kaznu za prelazak na crveno svjetlo mogu dobiti i biciklisti i to od 60 do 180 eura te jedan kazneni bod

Iako je dobro poznato da će svi vozači dobiti kaznu za prelazak na crveno svjetlo na semaforu, manje je poznato kako se u Njemačkoj može dobiti kazna i za prelazak na žuto svjetlo. 

Osim što vozači mogu dobiti kaznu od 200 eura te dva kaznena boda, u Flensburgu će vozači u određenim situacijama dobiti i jednomjesečnu zabranu vožnje. Sama kazna ponajviše ovisi o tome je li crveno svjetlo na semaforu svjetlilo kraće ili dulje od sekunde

Kako prenosi Fenix Magazin, kada vozač u situaciji gdje je crveno svjetlo svijetlilo dulje od sekunde prijeđe semafor i dovede ostale sudionike u prometu u opasnost, tada će se novčana kazna popesti na 320 eura. Ako vozač prouzroči i materijalnu štetu, uz sve kazne novčana se povećava na 360 eura. 

Ako semafon ipak pokazuje crveno kraće od sekunde, vozači će biti kažnjeni s 90 eura te jednim kaznenim bodom. Ta se kazna povećava na 240 eura u slučaju ugrožavanja ostalih u prometu, a dodaju se i dva kaznena boda te jednomjesečna zabrana vožnje. 

Početnicima će se probna vožnja produljini za dvije godine, a morali bi pohađati i napredni seminar. 

Prelazak preko žutog svjetla također je kažnjiv manevar i to s 10 do 15 eura, no ako se netom prije semafora zaustavite opasnim kočenjem, možete nastaviti vožnju ako je na semaforu žuto svjetlo. 

Osim svega, kaznu za prelazak na crveno svjetlo mogu dobiti i biciklisti i to od 60 do 180 eura te jedan kazneni bod. Pješaci će također biti kažnjeni, i to s pet do 10 eura kazne. 

>> VIDEO Brzo antigensko testiranje od danas i kod obiteljskih liječnika: 'Mnoge ordinacije još ih nisu dobile'

Ključne riječi

Komentara 2

JM
Jmjm
04:03 18.01.2022.

Hrvatska se stalno usporeduje u svemu sa Njemackom i Europom samo u placama zaostajemo sa Albanijom.Pokusajte nas pribliziti EU sa placama

LA
lajh1985
23:52 17.01.2022.

Sica naspram nasih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije