Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kilometarske kolone

Kaotično stanje na granicama, vozači su nervozni: 'Čekamo već 15 sati'

Od jutra su goleme gužve na ulazu iz Slovenije, na Bregani se čeka satima
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.12.2020.
u 14:11

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnim prijelazima Bregana i Macelj čekanja su višesatna, izvijestili su u subotu ujutro iz Hrvatskog auto-kluba.

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim graničnim prijelazima (Bregana i Macelj), čekanja su višesatna, izvijestio je HAK.

- Čekam već 15 sati, napravio sam tek 15 kilometara. Putujem iz Münchena u Srbiju i samo moram proći kroz Hrvatsku. Imam valjani PCR test - rekao je vozač za N1.

Kaže da ne bi ni putovao da nema hitan slučaj u obitelji. Drugi je rekao da čeka devet sati i ide iz Švicarske u BiH.

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autocesti Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autocesti od Ljubljane prema GP Bregana). 

Kolona teretnih vozila pred GP Bajakovo duga je oko šest kilometara, a osobnih oko četiri kilometra.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Uočen je pas na autocesti Rijeka-Zagreb kod čvora Ravna Gora. Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali kod mjesta Žaborić vozi se otežano uz regulaciju prometne policije, a zbog prometne nesreće u tunelu Petrovac na državnoj cesti (u smjeru autoceste A1 prema naplati Karamatići) vozi se otežano jednim prometnim trakom.

Ključne riječi

Komentara 36

DU
Deleted user
14:51 19.12.2020.

neki Balkanac tu melje bedastoce o Schengen granici. manana balkanero,Schebgen je trenutno mrtav ko krepana kobila mad Jorasa. Europa se zakljucala,samo Balkan je otvoren

MA
Maux
12:24 19.12.2020.

Hvala Bogu pa nas je utjecajni europejac kojeg u EU svi vole PLENKY uveo u SCHENGEN. Pred izbore samo što nismo ušli, a sad već pričaju o problemima na granici sa SLO kada se promijeni režim polovinom 2022. Znači od schengena ništa bar do 2023. - Hvala DRAGI VRHOVNI VODJA PLENKY -

Avatar FrancJunior
FrancJunior
15:04 19.12.2020.

Treba srbijance pustiti preko reda i bez kontrole! To je narod poznat po kulturi, postenju i higijeni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije