Naslovnica Vijesti Crna kronika

Velika zapljena u Zadru: Pao jedan od najjačih dilera kokaina!

Na tržište je trebalo izaći oko tri kilograma kokaina vrijednosti 1,6 milijuna kuna - kazao je Mršić iz zadarske policije.
18. rujna 2019. u 13:33 8 komentara 8693 prikaza
Kokain - Zadar
Foto: Frane Šarić
Pogledajte galeriju 1/8

Kokain čistoće do 90 posto zaplijenila je prekjučer kod 37-godišnjeg Zadranina zadarska policija. 

Zapljena heroina Među najvećima u Europi Rekordna zapljena: Pogledajte gdje su sakrili kokain vrijedan milijardu kuna

- To je čisti kokain koji se miješanjem povećava, i tako je od 1,13 kilograma kokaina kojeg smo kod njega zaplijenili  trebalo na tržište izaći oko tri kilograma kokaina vrijednosti 1,65 milijuna kuna - rekao je šef krima zadarske policije Bore Mršić.

- S ovom zapljenom spasili smo mnoge živote pogotovo kod mladih čiji roditelji ni ne znaju da su im djeca konzumenti - rekao je Anton Dražina načelnik zadarske policije na konferenciji za novinare i najavio nove akcije protiv zadarskih dilera.

 

Samo u tekućoj godini policija je na zadarskom tržištu zaplijenila ukupno kilogram i pol heroina, kilogram i pol kokaina, te 12,5 kilograma marihuane. Upravo s marihuanom je prije 17 godina pao prekjučer uhićeni Zadranin i sve do tad nije ponovno bio prijavljivan za droge. Policija ga je uoči uhićenja zaustavila i automobilu na području grada Zadra, te mu u pretrazi još jednog automobila kojeg ima u posjedu pronašla paket s 1,13 kg gotovo najčišćeg kokaina.

- Osumnjičeni je imao nesrazmjer imovine i primanja i koliko nam je poznato jedino se bavio uzgojem pit bulova. No unatoč tome uspio je izgraditi zgradu s osam ili više stanova. Sve ćemo prijaviti poreznoj, ali i nastaviti akciju. On je jedan od najznačajnijih dilera kokaina u Zadru. Droga inače na zadarsko područje stalno stiže s istoka i iz pravca Srbije - rekao nam je izvor blizak istrazi.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • danijelrukavina4:

    Za takve dilere droge i ostale velike kriminalce, trebalo bi razmisliti o ponovnom aktiviranju "malog obiteljskog gospodarstva Goli otok". I tamo ne da leže, nego da nešto korisno rade.

  • talibankovic:

    1,4 kg? to je veliki diler? neki frajeri mogu nositi toliko u nosu

  • hrkljus:

    Taj je amater, oni iz Bibinja su profe. Okumili se sa sipcima pa podkupili i pajkane i krivosudje.