Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
38. PARALELA

Velika promjena na najteže utvrđenoj granici na svijetu

01.10.2018.
u 19:37

U skoroj budućnosti danas najteže utvrđenu granicu na 38. paraleli trebali bi čuvati samo nenaoružani vojnici s obje strane linije razdvajanja.

Kao jedan od prvih koraka dogovorenih na sastanku Kim Jong-una i Moon Jae-ina održanog u Pyongyangu, Sjeverna i Južna Koreja počele su uklanjati mine položene na području DMZ-a, odnosno Demilitarizirane zone, teško utvrđene granice razdvajanja između dvaju zemalja.

Inženjerci vojski obiju zemalja počeli su s razminiranjem područja oko Panmunjoma, mjesta na samoj granici u kojemu se već godinama održavaju pregovori između dviju strana koje su tehnički još uvijek u ratu.

Procjenjuje se kako će sve mine biti uklonjene u sljedećih dvadeset dana, stoji u priopćenju koje je izdalo južnokorejsko ministarstvo obrane. Nakon uklanjanja mina počinje uklanjanje stražarnica i nadglednih postaja, kao i teškog oružja. Tako će na kraju granicu čuvati samo nenaoružano osoblje s obje strane.

Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Komentara 6

DU
Deleted user
20:02 01.10.2018.

"...najteže utvrđena granica..."Koji je to jezik?

ZI
zimerman
03:39 02.10.2018.

Kad se socijalista iz južne i komunista iz sjeverne ujedine ovi iz južne će zaboraviti da ih je SAD napravila moćnim a ovi iz sjeverne će zaboraviti da ih je Kina i Rusija napravila siromašnim Na kraju će zajedno početipočeti optuživati SAD koja ih je na kraju svih krajeva ujedinila . Povijest se ponavlja ,... ovaj scenario smo gledali u istočnoj i zapadnoj Njemačkoj. Ovo što Trump radi sada Reagan je uradio 1989 kada je uz pomoć pape Ivana Pavla drugog srusio Berlinski zid . Kao zahvalu ,što su Ameri ujedinili nijemce od tih isti nijemaca su dobili srednji prst a to će isto dobiti i od koreanaca kad se ujedine .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije