Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVUČNA IMENA

Velika akcija u Zadru: Uhitili 10 osoba povezanih uz 'pranje' milijuna i drogu

Ilustracija
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
08.08.2019.
u 19:29

Novac se navodno putem mjenica izvlačio iz privatnih tvrtki sa zadarskog područja i potom "prao" na području Zagreba. U tome im je, sumnja se, svojim znanjem pomagao jedan bivši pripadnik zadarske policije koji živi u Zagrebu

U velikoj akciji zadarske policije danas je privedeno više od deset osoba, od kojih najmanje osam s područja Zadra, zbog sumnje da su počinile brojna kaznena djela iz područja organiziranog i gospodarskog kriminala te zlouporabe droga i općeg kriminaliteta.

Portal zadarski.hr izvijestio je da se akcija zadarske policije pripremala nekoliko mjeseci te da su u nju bili uključeni i policajci sa zagrebačkog područja.

Prema neslužbenim informacijama, skupinu se tereti da su različitim kriminalnim aktivnostima pričinili štetu veću od 10 milijuna kuna, ponajviše po osnovi zloupotrebe položaja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza. 

Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin potvrdila je za Hinu da su je policijska akcija u tijeku te da izvide obavljaju policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Više informacija o svemu, rekla je, znat će se petak dopodne, kad će se u Policijskoj upravi zadarskoj održati konferencija za novinare.

Prema neslužbenim informacijama, među privedenima su osobe sa zadarskog i zagrebačkog područja koje su sudjelovale u organiziranom pranju novca i drugim kriminalnim aktivnostima. Novac se navodno putem mjenica izvlačio iz privatnih tvrtki sa zadarskog područja i potom "prao" na području Zagreba. U tome im je, sumnja se, svojim znanjem pomagao jedan bivši pripadnik zadarske policije koji živi u Zagrebu, inače otprije prijavljivan zbog raznih kaznenih djela. Preko njega su pojedinci iz Zadra izvlačili novac iz svojih firmi i zadržavali ga za sebe. Tako su oštetili vlastite tvrtke, ali i izbjegli plaćanje poreza, prenosi zadarski.hr.

Među osumnjičenim osobama nalazi se nekoliko zvučnih imena sa zadarskog područja poznati široj javnosti po svom javnom i poslovnom djelovanju, a uhićeni su i neki predstavnici i zaposlenici zaštitarskih tvrtki.

Ključne riječi

Komentara 13

ZA
zagi101
19:55 08.08.2019.

a njihova imena? zakaj se taje?

DO
dopizdilomi
19:55 08.08.2019.

Ma šta ih privodite, sutra su vani. U hadovinu na pivo i odmaraj.

DU
Deleted user
21:31 08.08.2019.

1. ukrades 10 miliona, 2. 5 das odvjetnicima koji guraju proces do zastare 3. profit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije