Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaznena djela protiv okoliša

Velika policijska akcija u nekoliko županija, u tijeku su uhićenja hrvatskih i talijanskih državljana

Bjelovar: U novoj akciji USKOK-a uhi?eno 37 osoba, me?u njima i policajci
Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Ilustracija
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.07.2022.
u 12:15

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, državljana Republike Hrvatske i Italije. U tijeku su uhićenja te provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava i to PU splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske te zadarske

USKOK i policija izvijestili su da su u na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije u tijeku uhićenja i "provođenje hitnih dokaznih radnji" nad više hrvatskih i talijanskih državljana zbog, kako se doznaje, trgovanja zaštićenim morskim vrstama.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, državljana Republike Hrvatske i Italije. U tijeku su uhićenja te provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava i to PU splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske te zadarske.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega ćemo objaviti priopćenje s više detalja", priopćili su iz MUP-a.

O svemu se oglasio i USKOK.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, a odnose se na više hrvatskih i talijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", stoji u priopćenju.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Storm95.
Storm95.
12:39 19.07.2022.

Talijani i domaći izdajnici guraju svoje prste u naše prstace, pa ih u Italiji prodaju basnoslovno. Ne bi me iznenadilo da to rade i s tartufima, maslinovim uljem i vinima iz Istre

PU
paul-umpe
12:34 19.07.2022.

opet pali prstacijeri

BR
branac
01:25 20.07.2022.

prije godinu dana su mediji izvještavali o tom bezumnom činu kretena koji su bez srama pred kamarama istovarivali na 100 kg ježinaca. Prokleti gadovi koje bi kaznio sa oduzimanjem sve imovine i pražnjenjem bankovnih računa, a u pritvoru bi hranio ježevim bodljama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije