Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Velika navala građana na kredite za koje država plaća pola rate

22.06.2017.
u 00:10

Precizne kamate još se ne znaju jer će država tek sad birati partnerske banke prema najpovoljnijim ponudama, ali zna se da prve četiri godine kamata ne smije biti veća od 3,75 posto, a sljedeće dvije ne smije premašiti 4,12 posto.

Konačno je usvojen Zakon o subvencioniranju stambenih kredita za prvu nekretninu! Na jučerašnjoj sjednici Sabora podržala ga je i opozicija, a sretnicima koji ispunjavaju uvjete omogućit će da im prve četiri godine država plaća pola rate, s mogućnošću produljenja tog roka za godinu dana postoji li u obitelji član s invalidnošću većom od 50 posto te za dvije godine ako obitelj dobije ili posvoji dijete.

Precizne kamate još se ne znaju jer će država tek sad birati partnerske banke prema najpovoljnijim ponudama, ali zna se da prve četiri godine kamata ne smije biti veća od 3,75 posto, a sljedeće dvije ne smije premašiti 4,12 posto. Sigurnost tu staje. U preostalom vremenu otplate promjenjiva kamata formirat će se prema tržišnim uvjetima, ovisno o kretanju referentnih stopa euribora ili nacionalne referentne stope (NRS-a).    

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg od četvrtka ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo

>>Stravičan zločin u Lici: Djevojčica sara izbodena na smrt na Velebitu

>>Španjolci istražuju Modrića

>>Prgomet: Protiv sam referenduma o Titovu trgu, odlučiti mora Skupština

>>Taksisti: Blokirat ćemo sve dok država ne zabrani Uber

>>Kako nas varaju: Tofu nije sir, svježe mlijeko nije svježe, trajni pršut nije trajan....

 

Komentara 17

AN
anticenzura
22:40 21.06.2017.

Drzava bi mogla sufinancirati stambene kredite samo u drzavnoj banci i uz dozvolu poreznih obveznika. a sve ostalo je pljacka gradjana.

AN
anticenzura
22:36 21.06.2017.

Drzava pogoduje stranim bankama. Ne moze drzava placati rate kredita privatnicima, nije to socijalisticki sistem bivse Yugoslavije. To su novci poreznih obveznika, a ne drzave, sto znaci da gradjani placaju tudje privatne kredite.

NE
nevjerujženikojalaže
23:34 21.06.2017.

država ovakva pitanja mora regulirati drugačije, nikako javnim novcem sufinancirati određeni dio građana za kupovinu nekretnine za stanovanje. ako je tako, tada mora trajno omogućiti svim građanima rh isto, bez obzira ima li država novca ili ne. ovako će ispasti kako imamo ''podobnu'' grupaciju građana nauštrb ostalih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije