Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE POLAKO POPUŠTAJU

Velika Britanija omogućila besplatno testiranje građanima dva puta tjedno

Turkey vaccinates senior foreign citizens living in Alanya
Foto: KAAN SOYTURK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.04.2021.
u 07:41

Besplatno testiranje brzim testovima dosad je bilo dostupno samo najranjivim skupinama u pandemiji koronavirusa

Građanima Engleske bit će dostupno besplatno testiranje na koronavirus dvaput tjedno, najavila je u ponedjeljak britanska vlada. 

Besplatno testiranje brzim testovima dosad je bilo dostupno samo najranjivim skupinama u pandemiji koronavirusa. 

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je testiranje prijeko potrebno kako se ne bi ugrozio dosadašnji uspjeh britanske kampanje cijepljenja i postupno popuštanje mjera. 

"Pošto nastavljamo činiti dobar napredak u našem programu cijepljenja i uz naš plan opreznog popuštanja mjera koje je u tijeku, redovito brzo testiranje još je važnije kako bismo bili sigurni da se ti napori neće potratiti", priopćio je Johnson. 

"Zato sada nudimo besplatne brze testove za sve u Engleskoj", najavio je britanski premijer i poručio građanima da će to pomoći "kako bismo opet mogli viđati voljene osobe i činiti stvari u kojima uživamo."

Tvrtke s više od 10 zaposlenika moći će zatražiti brze testove za svoje radnike, a redovito testiranje nastavit će se i u školama. Pojedinci će se moći testirati u lokalnim centrima za testiranje ili naručiti test na kućnu adresu. 

Britanija je dosad cijepila više od polovice odraslih AstraZenecom i Pfizerom, a otvaranje škola u ožujku nije dovelo do porasta zaraza unatoč pojačanom testiranju. 

Johnson bi u ponedjeljak trebao predstaviti planove za pokretanje gospodarstva i nova pravila za ulazak u zemlju. 

Dok se većina Europe ponovno zatvara zbog porasta zaraza koronavirusom, britanski premijer trebao bi iznijeti novosti o planu postupnog popuštanja mjera idućih mjeseci.

Ujedinjeno Kraljevstvo teško je pogođeno u pandemiji i s gotovo 127.000 žrtava covida-19 ima peti najveći broj mrtvih u svijetu iza Sjedinjenih Država, Brazila, Rusije i Indije.

 

Komentara 3

PV
prcko.vita
19:10 05.04.2021.

I Hrvatska bi omogućila svojim građanima besplatne brze testove, ali nemoš ti s našim Hrvatskim narodom, oni su popili lijekova za 7 milijardi kuna, piju ko smukovi, trebaš ti popit tu količinu lijekova. Jadne veledrogerije, da nemaju maržu od par tisuća posto do sad bi bile na prosjačkom štapu. Ovako, sreća, pa mogu da deru maržu koliko hoće, pa će sve to na kraju platiti i pretplatiti zna se tko. E moj narode.

AA
aabbcc
13:20 05.04.2021.

Nisu ovce i znaju da narod nece pa hajde reklama, a zasto ne probaju da dijele dva puta tjedno mandarine?

Avatar mofo
mofo
10:11 05.04.2021.

Sve se može, a čak nisu ni članica eu.. zamisli... Nekako mi se čini da su, bar što se ove situacije čini, Britanci profitirali izlaskom iz eu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije