Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Velika Britanija ima najvišu stopu cijepljenosti u Europi, Hrvatska na 30. mjestu

U šibenskom Domu zdravlja prvi pacijenti cijepljeni cjepivom AstraZeneca
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
25.02.2021.
u 22:42

Na području Europske unije odobrenje nadležnih vlasti su dobila za sada tri cjepiva: Pfizer/BioNTech  AstraZeneca, Moderna

Velika Britanija imala je s 21. veljačom najvišu stopu cijepljenosti u Europi, cijepivši 26,81 od 100 osoba. Hrvatska je tada prema provedenom istraživanju bila na 30. mjestu. 

Podsjećamo, Velika Britanija je prva zemlja u Europi koja je odobrila cjepivo Pfizer/BioNTech za široku uporabu, a s cijepljenjem je krenula 8. prosinca. 

Na drugom mjestu je Srbija sa 14,5 cijepljenih na 100 osoba, treća je Malta cijepivši 14,34 od 100 osoba. Prema istraživanju koje je provela statista.com, Hrvatska je na 30. mjestu sa 3,46 cijepljenih od 100 osoba, prenosi HRT.

VIDEO: Prije godinu dana zabilježen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

U tjednu koji je završio 14. veljače zabilježeno je gotovo milijun novih slučajeva zaraze COVID-19 u Europi. 

Podsjećamo, na području Europske unije odobrenje su dobila za sada tri cjepiva: Pfizer/BioNTech  AstraZeneca, Moderna. Rusi su nedavno pokrenuli postupak dobivanja odobrenja od strane Europske agencije za lijekove za svoje cjepivo Sputnik V. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije