Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Velika Britanija izgubila bi najmanje 500.000 radnih mjesta zbog Brexita

george osborne
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.05.2016.
u 12:07

Zarade radnika, kad bi se uskladile s inflacijom, bile bi najmanje tri posto niže unutar dvije godine, što je isto što i 800 funti godišnje manji prihodi za nekog tko radi puno radno vrijeme uz prosječnu plaću

Velika Britanija izgubila bi najmanje pola milijuna radnih mjesta unutar dvije godine nakon izglasavanja izlaska iz Europske unije a pad vrijednosti funte oštro bi povećao inflaciju, rekao je danas ministar financija George Osborne.

Mjesec dana prije nego Velika Britanija održi referendum o svojem članstvu u Europskoj uniji, Osborne je izjavio da bi zarade radnika, kad bi se uskladile s inflacijom, bile najmanje tri posto niže unutar dvije godine, što je isto što i  800 funti godišnje manji prihodi za nekog tko radi puno radno vrijeme uz prosječnu plaću.

Osborne je izjavu dao vezano u novo izvješće ministarstva financija o kratkoročnim posljedicama glasovanja "out" iz EU-a.

>> Cameron upozorava: zemljaci, izlazak iz Europske unije znači više cijene u trgovinama

>> 'EU pokušava ostvariti iste ciljeve kao i Hitler. Samo različitim metodama'

Komentara 4

DU
Deleted user
14:13 23.05.2016.

...ne prestaju sa propagandom... a koliko će im Evropa uvaliti tkz. izbjeglica? Koliko će ih to koštati i koliko će Britanaca zbog toga ostati bez posla? O izlazu iz EU će odlučiti City of London a ne GB!

DU
Deleted user
02:15 24.05.2016.

Ako i bude krize to nije zato jer će Britanija biti u EU ili će izaći iz nje to je zato jer je cijela Europa izgubila veliko tržište Rusiju. Dok Britanski političari prodaju maglu svom narodu, tvz neovisni mediji ne pišu koliko je Britanija izgubila radnih mjesta i privatnih firmi, koliko je otkaza dobiveno kada su nametnute sankcije Rusiji. Niti se govori koliko je financijski Britanija izgubila kada su nametnute sankcije. Ova cijela predstava sa izlaskom Britanije iz EU pokrenuta je tek toliko da se Britanski političari imaju čime baviti i zabavljati narod.

Avatar soliloquy
soliloquy
02:49 24.05.2016.

"Velika Britanija izgubila bi najmanje 500.000 radnih mjesta zbog Brexita" - nema veze, pozvat će Oreškovića za konzultanta i sve će biti veri gud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije