Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun sa sudskim spisima
Povratak na članak

Velika analiza hrvatskih sudova: Evo koji su sudovi po kvantiteti rada najlošiji, a koji najbolji

Na prekršajnu reformu i reorganizaciju sudova Orsata Miljenića (SDP) nadovezao se ministar Ante Šprlje (Most) pa će Dražen Bošnjaković (HDZ) spajanjem prekršajnih sudova s općinskima i jačanjem stalnih službi doći do cilja – manje od 350.000 neriješenih predmeta.

Komentari 29

MO
modovisisajteMaraschino
19:11 27.04.2018.

ma da samo gledajte kvantitetu a ne kvalitetu... Sudstvo je rak rana i temelj svega što ne valja u ovoj državi.

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
19:35 27.04.2018.

Dražen Bošnjaković, to je onaj lik s posebnim potrebama koji je bio ministar u vladi Jadranke Kosor kad je Srbija u Hrvatsku poslala optužnice za ratne zločine, a on se nije sjetio obavijestiti optužene i možda ih upozoriti da ne putuju u Srbiju? I taj će raditi reformu pravosuđa? Kako,

VL
DU
Deleted user
19:51 27.04.2018.

Razumio sam da imaju nekakvu mini reformu po kojoj opet osnivaju neke već ukinute sudove, a istovremeno i spajaju prekršajne s općinskim sudovima pa dok se bave tim zvizdarijama i premeću iz šupljeg u prazno troškovi i zaostaci rastu. Prava reforma pravosuđa bi bio potpuni reset, odnosno ukidanje pravosuđa, a naročito Ministarstva pravosuđa koje ne služi ničemu. Danas je nakon 10 godina i serije spektakla oslobođen vatrogasni zapovjednik iz Šibenika. Nije li se to moglo napravit odmah? Vidim da se i Marini Merzel još sudi, a i Sanaderu. I oni će iz ovih ili onih razloga biti oslobođeni. A koliko će sve to koštati i da li je netko napravio cost benefit studiju i dali pravosuđe onakvo kakvo je danas uopće ima smisla ili služi samo za popunjavanje informativnih emisija radi nekakvog nastranog zabavljanja naroda da ne misli na druge probleme.

VL
GE
Germanicus
23:18 27.04.2018.

Moj prijatelj ,odvjetnik is Splita poznavajuci situaciju u korijenu odgovorno tvrdi da poznaje sudce koji bi radili i bez place jer pravi novac zaradjuju namjestanjem presuda!

VL
ST
Stipan
19:34 27.04.2018.

Hrvatska nije ispunila uvjet , baš u sudstvu za pristup EU ali su joj nekako pogledali kroz prste jer je obećano ispunjenje. Rak je neizlječivi sudstvo i mislim da u narednih pedeset godina se neće ništa promjeniti. Drugo je vlasničke knjige , općenito agrarna reforma. Niti se zna tko je vlasnik, a ima slučajeva , svjedok sam, da je kao vlasnik upisana kraljevina Yugoslavia . Strašno!

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
20:41 27.04.2018.

A koji od tih sudaca je biran uopće po nekom transparentnom natječaju ???

VL
PR
prokurator
21:00 27.04.2018.

zaboga oni radili *veliku analizu sudova*... to je kao da na groblju radiš veliku analizu mrtvaca, koji je manje ili više mrtav.

VL
Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
19:14 27.04.2018.

Satnija ljudi i 24 sata odriješenih ruku...

VL
Avatar UHROAP
UHROAP
22:13 27.04.2018.

korupcija od predsjednika suda do cistacice. najbolje je sto se tocno zna gdje koga i za sta.. ali banana! uuzas

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
00:39 28.04.2018.

Ja nisam siguran da živim u istoj državi sa bošnjakovićem ... vodim spor sa državom 8 godina... 5 godina sam čekao presudu na općinskom sudu u vinkovcima a sad već treću godinu na županijskom u vukovaru i ne vidim kraja... odvjetnik mi je rekao da ne pomišljam na žalbu zbog sporosti suđenja i traženja odštete jer će mi se to odbiti o glavu odnosno mogu mi se osvetiti po ištavanjem prvostupanjske presude ili smanjenja novčanih tražbina drugostupanjskom presudom... i tako u krug

VL
DU
Deleted user
20:20 27.04.2018.

Želim vjerovati da ima i dobrih i poštenih sudaca. Ono što sam vidio je - katastrofa i na rubu kriminala. Nažalost nismo imali mogućnost kao zapdna Njemačka koja je raspustila sve komunističke suce iz istočne Njemačke i zamijenila ih sucima iz demokratskog svijeta, kulture i svjetonazora. Možemo to nazvati zdrav razum ili pak, lustracija, svejedno, radi se o istom.

VL
BR
Brankko
03:05 28.04.2018.

Čovjek je tvrdio da u tuđem dvorištu (odvojeni dio dvorišta) parkira svoj auto i kada su vlasnici zahtijevali da prestane (s tuđim autom, to je kćerin), on ništa, nasuli su dva kamiona kamena. Uzurpator ih je tužio za smetanje posjeda. Tuženi su odmah odgovorili, uz isticanje činjenica da uzurpator uopće nema svoj automobil (dapače, tijekom postupka dostavili su i potvrdu policije), no to je sud ignorirao i nakon SEDAM GODINA "postupanja" donio rješenje u korist uzurpatora. To je vlasnike koštalo oko 30.000 kuna (odvjetnik iz drugoga grada, jer u tom malom gradu lijepo se dogovaraju...), u tome je nekoliko tisuća kuna ovrha "uklanjanje kamena", za što je u specifikaciji nabrojen i nekakav stroj koji uopće na to zemljište ne bi stao. Po drugoj, vlasničkoj tužbi vlasnici su dobili postupak protiv uzurpatora, koji na tu tužbu nije ni odgovorio (presuda zbog ogluhe), no taj je postupak vodio isti sudac, i zadržavao ga je da bi ga riješio poslije ovrhe "uklanjanja kamena". faktički, sud je sudjelovao u krađi kamena... Bravo, krivosuđe!

VL
GE
Germanicus
23:12 27.04.2018.

Bosnjskovic i reforma.......hihihihihi..pa taj covjekoliki imbecil samo u Hrvatskoj umjesto da je hospitaliziran u zatvorenoj ustanovi glumi Ministra!

VL
DU
Deleted user
19:40 27.04.2018.

Prije analiza sudstva treba suce koji višestruke ubojice oslobađaju šutnuti van i zabraniti im da se uopće bave fiškalskim poslom a kamoli sudačkim poslovima. Tek onda možemo analizirati kako radi sudstvo. Dok ovi vrše analize sasvim je jasno da ignorirajuju korupciju n mjestima gdje je nikako ne bi smjelo biti. Od slobodnog i neovisnoga novinarstva ne ostade ni slovo.

VL
PR
prokurator
21:11 27.04.2018.

eehh sudstvo... jedna od najzanimljivijih tema kod nas: oko njega se takoreći u milimetar slažu i desni i lijevi i srednji. i pametni i ludi. ali pazite sad: sudstvo nije baš nasljeđeno. ono je imalo više reformi nakon 1991, ii sudački kadar koji je radio do tog vremena nakon 90ih je umirovljen (jer se sudcem postaje u pravilu nakon 45 god starosti). što znači - pravosuđe je skoro potpuno produkt naše samostalne države, nije trpilo štetu od rata (kao gospodarstvo i sl.) i utoliko odlično reflektira ono ŠTO SMO SI SAMI UČINILI.

VL
EX
exterminator909
05:11 28.04.2018.

Ocemo sutkinju Supe da nam bude vrhovni sudija u RH ,,sve ce bit bolje

VL
DU
Deleted user
04:15 28.04.2018.

U pravnoj drzavi je tesko muckati, za to se u sudstvo i biraju lijeni i nesposobni. Nista nije slucajno.

VL
DU
Deleted user
19:42 27.04.2018.

Reči ću samo to, da sudovi "ne rade svoj posao" a to mislim samo zato što se "ne rješavaju kriminalci "koji jedu dušu Hrvatskog naroda, rastežu zbog ni sam ne znam s čega! Sve zapravo navodi da se to radi "namjerno"! Što i koga se čeka? Kako se može objasniti da naši najveći sudski procesi, neću ih nabrajati, ali mislim da i djeca u vrtiću to znaju koji su to, stoje i ročišta su eventualno jednom godišnje, ako se netko ne prehladi? Upravo se odgađa suđenje gospođe šefice nekad Sisačke županice, za do godine, no to ne zna nitko, hoće li ili neće biti suđenja? Tako da se slažem sa komentatorom iznad, da je Sudstvo u Hrvatskoj tu a kao da ga nema? Zamislite samo, kako je moguće da u zemlji, gdje je zakonom "strogo zabranjeno" da se posluje novčano "zelenaškim načinima" pa prema tome i Zelenaškim Ugovorima kredita građana, nitko do sada, osim suca Toloušića, nitko nije javio? Od kada se dozvoljava da u Ugovoru o bilo kakvom kreditu, stoji neki član koji ukazuje da postoji mogućnost "ZELENAŠTVA"? Zar su takvi Ugovori u redu? Umjesto da Ustavni sud sa Financijskim stručnjacima "Unificiraju Ugovore o kreditima građana za sve građane Hrvatske iste, osim kamata postotak jedan dva gore ili dole"? Nemojte mi zamjeriti jer možda to i nije posao Ustavnog, ali nekog Suda je u RH! Hrvatske građane morate zaštititi? Ovo što je donio Sabor, nije ništa, jer zbog "lihvarskih kamata" ma koliko vama plaće uzeli, Vaš će dug rasti? Zar se nitko nije sjetio da su "UGOVORI O KREDITIMA" kriminal?

VL
DU
Deleted user
22:53 27.04.2018.

Opet reforma.Koliko li će nas ova koštati.

VL
DU
Deleted user
09:02 28.04.2018.

U Hrvatskoj postoje samo loši sudovi i oni još lošiji. A o dosadašnjim ministrima pravosuđa bolje je ne trošiti riječi jer to bi bile samo jako proste riječi koje bi opisale njihive moralne i intelektualne osobine, što admin ne bi dozvolio.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.