Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠI UVJETI

Velika akcija spašavanja u Crnoj Gori: Dječaka (13) odnijelo more

Bakar: Orkanska bura na Kvarnerskom podru?ju puše u naletima i do 200 km/h
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
18.01.2023.
u 13:22

Spasilačke ekipe koje tragaju za dječakom bore se s izuzetno teškim uvjetima na moru. U potragu se uključilo i plovilo EKO-1 UPSUL-a. Očekuje se da će se vremenski uvjeti opet pogoršati u narednim satima.

Crnogorska policija traga za 13-godišnjim dječakom iz Herceg Novog kojeg je u utorak navečer oko 22 sata odnijelo more sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom. Načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) Žarko Lukšić kazao je za Vijesti.me da su sinoć oko 23 sata obaviješteni od Sektora granične i pomorske policije iz Herceg Novog da je maloljetnika odnijelo more dok je s prijeteljem boravio na šetalištu.

Spasilačke ekipe koje tragaju za dječakom bore se s izuzetno teškim uvjetima na moru. U potragu se uključilo i plovilo EKO-1 UPSUL-a. Očekuje se da će se vremenski uvjeti opet pogoršati u narednim satima.

Udari juga koji su izmjereni na meteo stanici Obosnik u Boki sinoć su dostizali brzinu od čak 50 čvorova (skoro 100 kilometara na sat) zbog čega su zabilježeni veliki valovi i to ne samo na otvorenom moru, već i u zaljevu. Vjeruje se kako jedan od tih valova odnio maloljetnika koji je bio na jednom najizloženijih dijelova šetališta.

Potraga dječakom traje od sinoć, a u njoj sudjeluju pripadnici policije, Regionalni centar za obuku ronilaca i podvodno deminiranje iz Podgorice i UPSUL. U potrazi sudjeluju i vatrogasci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije