Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Velika akcija pošumljavanja za završetak 10. Ininog Zelenog pojasa

Zeleni pojas
Foto: Igor Pavlović
1/2
05.12.2023.
u 15:33

Sadnjom 3 000 sadnica hrasta lužnjaka, u kojoj su sudjelovali i članovi INA Kluba volontera, obilježen je završetak ovogodišnjeg Ininog programa Zeleni pojas.

Nova šuma hrasta lužnjaka započela je rasti u mjestu Perjasica, u općini Barilović. Na mjestu na kojem je nakon oboljenja šume ostala praznina, posađeno je 3 000 novih sadnica. Velika akcija pošumljavanja ostvarena je zahvaljujući suradnji Ine sa Savezom izviđača Hrvatske, Hrvatskim šumama, agencijom Heart i projektom CO2mpensanting by planting. Dan Špicer, glavni koordinator projekta CO2mpensanting by planting, u ime Saveza izviđača Hrvatske je izjavio: „Kada smo prije dvije godine krenuli u ovaj projekt, nismo ni sanjali da ćemo u ovoliko kratkom vremenu postići ovakve rezultate i uključiti ovoliki broj volontera, pogotovo mladih. Vjerujem da će svi oni, time što su pomogli u sadnji novih šuma i ubuduće puno više paziti na prirodu i okoliš. Našim izviđačima šuma je kao drugi dom pa nas uvijek posebno raduje kada možemo pomoći stvarati nove šume, a pritom pozitivno utjecati i na druge ljude i zajednicu, kako bismo pokazali da je promjena na bolje uvijek moguća.“

Foto: Igor Pavlović

Vrijedne ruke INA Kluba volontera pomogle su u akciji pošumljavanja koja je predstavljala i veliko finale 10. Ininog Zeleni pojas u okviru kojeg je kompanija ove godine podržala 15 ekoloških akcija. “Zdrave šume ključne su u borbi protiv klimatskih promjena. Stoga smo ovogodišnji Zeleni pojas najavili podrškom proljetnoj akciji pošumljavanja dronom u kojoj je posijano 2 500 takozvanih Seed Bombsa na području Grubišnog Polja. Godinu završavamo ponovo akcijom pošumljavanja u Karlovačkoj županiji i uz pomoć brojnih volontera. Korporativno volontiranje u Ini provodimo već 12 godina čime smo lider u smislu dobrovoljne uključenosti zaposlenika u rad za opće dobro. Stoga nam je posebno drago što se ova akcija održala uoči 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera”, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Zeleni pojas je program Ine namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj s ciljem poticanja zaštite okoliša te promocije održivog razvoja. Kroz njega je INA u posljednjih 10 godina sufinancirala 149 ekoloških projekata, s gotovo pola milijuna eura. Posađeno je 11 761 sadnica cvijeća, drveća i raslinja te zazelenjen prostor od čak 121 339 četvornih metara.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije