Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osobni interesi

Veleposlanik Silobrčić izaziva da izbjegne redovnu rotaciju?

\'19.08.2010., Zagreb - Na Markovom trgu u Banskim dovrima odrzana je redovna sjednica Vlade, prva nakon godisnjeg odmora. Gordan Jandrokovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
14.12.2010.
u 21:00

Da hrvatsko sudjelovanje na dodjeli Nobelove nagrade nije bilo upitno, potvrdili su i iz Ureda predsjednika Josipovića

Nazočnost Hrvatske na dodjeli Nobelove nagrade nije bila u pitanju. Početkom mjeseca dogovoreno je da ondje bude veleposlanik u Norveškoj Dobroslav Silobrčić, kažu iz MVP-a na priču da je zamalo izbjegnut skandal jer je, navodno, ministar Gordan Jandroković htio povući Silobrčića dan prije ceremonije, a na što je, navodno, oštro reagirao predsjednik Ivo Josipović.

I službeni MVP i Ured predsjednika demantirali su informaciju o oštrom pismu, dok izvori bliski Zrinjevcu kažu da u pozadini priče stoje osobni interesi koje veleposlanik stavlja ispred državnih te želja da u Norveškoj ostane i preko mandata kako bi mu dijete završilo školu koja porezne obveznike godišnje stoji više od 160 tisuća kuna. Silobrčića zahvaća redovna rotacija, kao i još 20-ak veleposlanika, a svi su oni u srpnju obaviješteni o tome da će se pokrenuti procedura opoziva te da se vraćaju do kraja prosinca, baš kako bi mogli prebaciti djecu u škole u Hrvatskoj.

Inače, Silobrčić do jučer nije dobio točan datum opoziva. Silobrčić, dodaju, loše prolazi i pri ocjeni rada.

U prvih devet mjeseci u Zagreb je poslao šest bilješki, dok su drugi veleposlanici poslali i 50-ak. Lani je Službeničkom sudu prijavio djelatnika sigurnosti da zanemaruje radnu obvezu, da bi se ispostavilo kako je ovaj odbio voziti veleposlanikovo dijete i prijatelje u službenom autu. Djelatnik je morao biti opozvan, MVP je platio više od 50.000 eura školarine za njegovu djecu jer su škole odbile vratiti novac, a sud je presudio u njegovu korist. Silobrčić se ni jednom nije pojavio na sudu. Silobrčićev komentar nismo uspjeli dobiti.

Komentara 15

LE
lauf.er
21:35 14.12.2010.

Postoji li neki hrvatski državni službenik u zemlji ili izvan a da ovu zemlju nije koštao debele novce - zbog nesposobnosti, bahatosti ili kriminala.

SA
sargu123
22:20 14.12.2010.

Gogy nam je ojađen i ljut, ljubavnik i mentor mu je u Salzburgu pa sad nema od koga primati savjete ! ( i topli obrok ) !

OG
Oger
11:03 15.12.2010.

Da li je to u ostalom svijetu isto tako da porezni obveznik placa skolarinu za djecu diplomata? To mi se cini jako cudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije