Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odnosi u susjedstvu
Povratak na članak

Veleposlanica SAD-a u BiH: Brine nas ruski utjecaj u Bosni i Hercegovini

Podsjetila je kako se građanima BiH na izborima 7. listopada nudi prilika izabrati upravo takve političke lidere, ali je dodala kako SAD na njima nemaju svoje favorite

Komentari 17

SO
sokodnaranče
12:22 20.06.2018.

Ruski utjecaj je manje opadan od turskog i arapsko-zatucanog. Tako da se netrbaju brinut. Da nam ameri hoće pomoć, davno bi imali treći entitet.

VL
JO
josip
14:01 20.06.2018.

eto vi ste moralna vertikala. vidi te kakva si....

VL
PL
Plavsavzut
12:54 20.06.2018.

Bolje ruski nego muđahedinski

VL
DI
Diosiario
12:45 20.06.2018.

1, i predsjednik Trump koristi nacionalističku retoriku jer "America first" je nacionalistička retorika i u tome nema ništa loše. Nacionaliozam je svakako bolji od komunizma, unitarizma, liberalizma, nacional-socijalizma a posebice od islamskog fundamentalizma kojem je "gradžanski" unitarizam sredstvo za postizanjee cilja. 2. Zašto predsjednik Trump nije već odavno smjenio ovu Obaminu marionetu koja se rasistički iživljava nad Hrvatima u BiH? Jer ova marioneta je jednom mladom momku u BiH rekla da se ne smije izjašnjavati kao Hrvat, a to je gušenje temeljnih nacionalnih prava. 3. Jedino rješenje za opstanak BiH je uvođenje trećeg entiteta s hrvatskom većinom u granicama Banovine Hrvatske iz 1939. godine i potpuna federalizacija države. Na ovim prostorima, kao uostalom i svugdje, unitarizam neće proći. Administracija Georga Busha starijeg podržavala je 1991. Miloševića i njegov unitarizam i ta politika je na kraju doživjela poraz. Sličan poraz doživjet će i ovakva muslimanska unitaristička politika, i to treba što prije shvatiti i u odnosu na tu temeljnu ćinjenicu se postaviti.

VL
SO
sokodnaranče
12:54 20.06.2018.

Meni je uvjek zanimljivo kad Bakir prijeti ratom drzavama, koje su u svakom smislu moćnije negovog sarajevskog pašaluka. Pa najviše bi muslimani nadrapali kao što i dosad jesu. Nesmije nikad više doći do rata na ovim prostorima.

VL
DU
Deleted user
09:11 21.06.2018.

a) Koja je od ove dvije roksače cijenjena gospođa veleposlanica? b) Otkad je uobičajeno da bilo čiji diplomat daje političke savjete aktualnoj vlasti?

VL
GE
genex
12:54 20.06.2018.

hahaha, gospođa ne shvaća da su oni pokopali bosnu u daytonu kad su u zadnji trenutak promjenili sve i hrvatima uzeli entitet te tuđmana trgovinom (dobio bez rata istočnu slavoniju) prisilili da izda herceg bosnu. nevjerojatno je da gospođa smatraa američki utjecaj pozitivnim, a ruski neprihvatljivim ne navodeći zašto je njihov pozitivan a ruski negativan. kaže isto godpođa da je ruska politika prema sad-u neprijateljska kao da je njihova prema rusiji prijateljska.pa ameri cijelo vrijeme žele da se dokopaju ruskih prirodnih resursa.to ne mogu napraviti vojnim putem pa zato probaju kroz tzv.demokraciju i ljudska prava kad su se za vrijeme pijanca jeljcina i ogromni support kroz kapital i druge vidove ruskim židovima, dočepali najvrijednijih resursa.sreća za ruski narod da je iako u delirijum tremensu jeljcin ipak progledao i povukao se davšo vlast velikom vladimiru koji je zaustavio pljačku i vratio dostojanstvo rusima. osim toga i hrvatska treba znati da su ameri bili dali miloševiću zeleno svjetlo za agresiju na hrvatsku, a ove naivčine kod nas koji misle da su nam oni veći saveznici od rusa nek samo pogledaju kako smo izdali hrvate u bih, gdje ne smijemo prdnutni da se veleposlanstvo u buzinu ili sarajevu ne bi slučajno uznemirilo.

VL
T0
t00
12:23 20.06.2018.

Mene brine uticaj bosanskih=hercegovackih hrvata u Hr..Zasto se narančasti trump ne pozabavi sa tim..??!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.