Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedran Mornar:

'Dali smo novac da bi sportaši mogli na natjecanja'

Vedran Mornar
Sanjin Strukic/Pixsell
13.05.2015.
u 21:29

Sporna Sportska televizija više neće biti u našim financijskim planovima, HOO će je pomagati novcem iz svojih izvora

– To je izmišljena afera, nikakve afere nema jer nije riječ o nezakonitom trošenju novca, nego o brizi za hrvatski sport. Uplatili smo novac Hrvatskom olimpijskom odboru jer smo morali osigurati da sportaši idu na natjecanja i na pripreme, iznimno važne u ovoj predolimpijskoj godini. Novac je uplaćen kao akontacija – odgovorio je ministar obrazovanja i sporta prof. dr. Vedran Mornar na prozivku da je od početka godine nezakonito uplatio gotovo 26 milijuna kuna HOO-u. Mornar objašnjava da dio programa koji im je uputio HOO nije bio prihvatljiv, među ostalim i povećanje stavke za plaće i sportsku televiziju.

– Isplaćen je novac za ono što nikada nije bilo sporno. Bila je sporna stavka za povećanje nekih plaća, ali to je na ukupni proračun zanemariv iznos. Ipak, tražili smo detaljno obrazloženje te stavke i tako dorađeni program Ministarstvo bi za dan-dva trebalo uputiti Saboru na prihvaćanje – ističe Mornar. Dodaje također da je do kolovoza prošle godine novac HOO-u po inerciji uplaćivalo izravno Ministarstvo financija. Od tada najprije stiže na račun Ministarstva obrazovanja i športa, a odatle se transferira HOO-u. Špekulacije da su za stvaranje afera zaslužni i pojedini mu najbliži suradnici koje je naslijedio od svog prethodnika Željka Jovanovića ne želi komentirati. – Znam tko iza svega stoji, znam i zašto... Uvijek je riječ o istim ljudima i medijima – kaže Mornar i zaključuje: – Osjećam da sam na tapetu.

– Netko kao da bi htio da se hrvatskom sportu novac ne transferira pa da naši sportaši čekaju razrješenje političkih sukoba. Sportska televizija više neće biti u našim financijskim planovima, ali će je HOO pomagati novcem iz vlastitih izvora – kaže glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

>>Hrvatska psihološkom pripremom sportaša dolazi do novih šampiona

>>Hrvatsko je plivanje u krizi, a krivac je i naše visoko školstvo

Komentara 8

UI
Uvijek_iskreno
23:00 13.05.2015.

Dali ste vi novac sdp-u

Avatar Grobar_Baranja
Grobar_Baranja
22:56 13.05.2015.

A kad ćete platiti novac nastavnicima da mogu ići isto tako na posao.

PA
pacijent
22:43 13.05.2015.

kod vas u sdp svaki dan izbija neka nova afera prestizete cak i sanadera i uvijek vicete drzite lopova uhvatite se vi prvo za svoj nos pa cete ga uhvatiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije