Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji

Večernji u Nerežišćima na Braču, mjestu koje ne silazi s naslovnica

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
30.06.2019.
u 00:08

"E, do kuda smo došli da novinari bolje znaju misto od domaćih... Vidjeli smo i dron! Pa to nikad nije bilo iznad naših Nerežišća”

Mjesto s naslovnice. Nerežišća. Proveli smo dan s mještanima na Braču čiji je susjed – ministar Lovro Kuščević – lice s naslovnica. Tema svih tema. Svih medija.

– Dečki, jeste za punjene paprike? – pita gospođa, naslonjena na prozor, čim smo ušli u Nerežišća.
– Uh, hvala vam lijepa, ali drugi put – odgovaramo.
– Ali, dečki, pa morate jesti – inzistira ona.
– Ma jeli smo...
– Kad? Muljate. Kad ste jeli? – ne da se susjeda.
– Hm... Jučer. Ali, nismo tu zbog paprika, mi smo novinari.
– Ma znam ja da ste novinari, pa to je sasvim jasno, ali ne možete gladni raditi...

Afere kao karte na briškuli

Toliko o gostoprimstvu u ministrovom mjestu. Žena nas je htjela počastiti. U mjestu odnedavno nema restorana. Iako iz metropole stigli uvjereni da će rijetko tko htjeti razgovarati s reporterima, pogotovo jer je mjesto malo, a tema vruća, bili smo u krivu. Koga god bismo zaustavili, kome god mahnuli, svi bi nas dočekali sa smiješkom. I načelnik, i susjed – jedan, drugi, treći... I čovjek koji se vratio u Nerežišća s obitelji iz Pertha, i gospođe koje odlaze s posla... Ministrove afere se slažu jedna na drugu kao karte tijekom briškule. Padaju na stol, jedna za drugom. Što o tome mislite?

Cijeli tekst čitajte u današnjem Večernjem listu!

Neke od tema koje još donosimo:

- Životni intervju : Ruža Tomašić

- Senzacionalna rekonstrukcija žene čiji je kostur pronađen u Rižinicama pokraj Solina

- Vladimir Šišljagić: Glavaš mi je bio pacijent, a danas me ne bi pozdravio da me sretne na ulici

- Božo Vrećo: Zvijezda Sevdaha uoči turneje po Hrvatskoj otvorila se našoj novinarki

- Pravoslavac bio kapetan reprezentacije NDH

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 8

AN
antonelić
09:32 30.06.2019.

što su nerežišća u hrvatskoj , to je hrvatska u europi ... u svakom pogledu ! ...

DU
Deleted user
10:30 30.06.2019.

realisticki@ Komunisti nemaju metodu. Njihova metoda je mlatiti praznu slamu, puno pričati i ništa ne reći, za to dobiti na poklon visoku plaću, jer je nisu zaradili, a ako niko ništo reče protiv, onda je to unutrašnji neprijatelj, kojeg treba poslati na Goli Otok, Jasenovac. Ali pošto dotičnih mjesta više nema, to odrade mediji, koji unište one koji su protiv. Tako se iseljava Hrvatska, planski. Iseljeništvo bi trebalo vratiti natrag u Domovinu, jer oni imaju kapital znanje, infrastrukturu i sve drugo što je potrebno jednoh državi. Mediji zajedno sa vladajućima prikazuju iseljeništvo kao vanjskog neprijatelja, jer kad bi se ovi vratitli, onda bi ta manjina morala otići u iseljeništvo, a pošto su to ležaje, nitko ih neće. Bili bi na teret državi, samo sa daleko manjim teretom.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
09:48 30.06.2019.

A kuča na Čiovu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije