Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KERUM SE ŽALIO NA PROSTOR

VEČERNJI TV: Svi kandidati izabrali su nenošenje maski jer su ili preboljeli COVID ili su cijepljeni

Zagreb: Sučeljavanje petero kandidata za gradonačelnika Splita
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/12
09.04.2021.
u 17:24

Večernji list nije javna televizija niti ima zakonsku obvezu na sučeljavanje pozivati baš sve kandidate

Večernji list je danas organizirao sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Splita. Pozvani su kandidati kojima ankete daju najviše šansi za ulazak u drugi krug.

Na sučeljavanje su stigli kandidat HGS-a Željko Kerum, nezavisna kandidatkinja Branka Ramljak, kandidat SDP-a Ante Franić, kandidat stranke Centar Ivica Puljak i kandidat Mosta Ivica Grković. Na sučeljavanju za Večernji TV pozvan je i kandidat HDZ-a Vice Mihanović, ali je otkazao dolazak.

Nakon sučeljavanja Željko Kerum se na svom Facebooku požalio na tretman Večernjeg lista spominjući po njemu skučeni prostor u studiju i kršenje epidemoloških mjera.

Mislim da nas treba sve kaznit, organizatora, voditeljicu, kamermane. Bio sam se u jednom trenu digao da odem, ali bi...

Objavljuje Željko KerumPetak, 9. travnja 2021.

Redakcija Večernjeg lista je prilikom poziva svim kandidatima komunicirala kako se radi o manjem studiju zbog čega će biti pozvano maksimalno 5 kandidata, dakle onih koji prema recentnim anketama imaju najizglednije šanse za ulazak u drugi krug.

Večernji list za svoje emisije koristi svoj primarni i moderno opremljeni studio, a danas je sučeljavanje održano u većem, alternativnom prostoru jer je primarni studio takav da pazeći na epidemiološke mjere može izdržati format od maksimalno 2 gosta i voditeljem.

Večernji list nije javna televizija niti ima zakonsku obvezu na sučeljavanje pozivati baš sve kandidate. Osim toga, Večernji list je novinski izdavač, a ne televizija s nacionalnom koncesijom.

Kerum, također, u svom statusu spominje da kandidati nisu nosili maske tijekom sučeljavanja. Svi kandidati su na početku upitani jesu li cijepljeni i jesu li preboljeli COVID-19. Ivica Puljak je prebolio, Željko Kerum je prebolio, Branka Ramljak je cijepljena, Ante Franić ima test koji dokazuje da mu organizam ima antitijela. Dakle, jedina osoba na sučeljavanju koja nije cijepljena i koja nije preboljela koronavirus bio je Ivica Grković.

To se sve jasno komuniciralo s kandidatima prije sučeljavanja i bili su složni da se iz tog razloga maske ne nose jer nije bilo epidemiološkog rizika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije