Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova panel diskusija
Povratak na članak

Testiranje na 'koronu' svih koji idu u bolnice koštat će stotine milijuna kuna

Prema podacima HZZO-a u ožujku ove godine napravljeno je 40 posto manje postupaka u zdravstvu u usporedbi sa lanjskim ožujkom

Komentari 12

VL
vlatx
18:58 11.05.2020.

Hm, testiranje je skupo a koliko nas je koštalo to što ništa nije radilo zbog virusa? Kako god gledamo, sva preventiva je puno jeftinija nego potpuno zatvaranje svega. O čuvanju ljudskih života ne treba ni pričati i gledati kroz novac jer su oni neprocjenjivi.

VL
DU
Deleted user
21:07 11.05.2020.

Ne mogu shvatiti ovako postavljenu dilemu: testirati pacijente prije op. liječenja ili ne? Da li to znači da će kirurški odjeli i klinike u slučaju i jednog pozitivnog pacijenta staviti ključ u bravu ili dalje širiti virus dok u jednom trenutku ne postanemo telad i krave odnosno " krdo". Ovo polako postaje pravo političko pitanje na kojemu će zbog nesposobnih stranačkih uhljeba zube, nažalost, polomiti i medicinari i pacijenti. Samo ne političari i njihovi uhljebi u zdravstvu.

VL
VL
vlada1
14:28 11.05.2020.

Možda i nekoliko milijardi.

VL
TK
Ten-kre
13:32 11.05.2020.

Citiram naslov: "Testiranje na 'koronu' svih koji idu u bolnice koštat će stotine milijuna kuna". Sada se zapitajte zašto u SAD-u ima najviše oboljelih? Jel to košta i tko nema zdravstveno može dobiti samo 2x2 metara asfalta na parkingu. Neće valjda kapitalisti plaćati zdravstvo za one ispod.

VL
DU
Deleted user
12:29 11.05.2020.

Zdravstvo nam upravo propada radi HDZ-a i kadroviranja, čisti primjer je KBC Split a i danas možemo vidjeti naslov kako Zdravec želi biti direktorica i to upravo ona koja je prije 2 mjeseca bacala stolicu na drugu zaposlenicu, upravo ona koja je preko politike.....tako to ide.....samo namjesti da tvoj bude direktor pa otvori firmu koja će raditi sa tom bolnicom, pa zapošljavaj druge i učini ih dužnicima tvojim, tako to ide........reci te mi da sam u krivu

VL
Avatar BettyFH85
BettyFH85
01:00 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

VL
LM
L.marija
17:20 11.05.2020.

Sisavac ovo što si napisao je strašno.Nedao Bog da ti postaneš invalid pa nemao pravo na liječenje jer više ne pridonosiš zajednici. Sad bar tvoji roditelji znaju čemu se mogu nadati od tebe ,ako su živi

VL
Avatar LisaJT88
LisaJT88
12:52 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

VL
SI
sisavac
12:10 11.05.2020.

novac za zdravstvo treba smanjiti i to drastično! iz obveznog se mogu i smiju financirati samo hitne stvari, da ostaneš živ. sve ostalo nek se plaća iz svojeg džepa. kod nas na teret hzz-a ide operacija kuka ako imaš 90 godina (pitajte kako je u njemačkoj, i zašto nijemac nakon 60-e svoje operacije plaća sam...). pitajte ih, i pokušajte spoznati zašto je to kod njih nešto što se podrazumijeva. i nitko ne stvara grupe i radi pritisak na vlast, državu, da nek plati operaciju. kakvu korist će društvo imati od toga da plati plastični kuk 75-godišnjaku? 95% novca za zdravstvo ide za plaće! to se skriva jako, al ipak se zna. učinkovitost naših liječnika je mala, imaju jako mali broj pacijenata koje zbilja obrade, i imaju svi slične plaće. a primanja im podebljaju stalna dežurstva koja su normalna pojava u ovoj struci, pasivna aktivna, svašta nešto. kad bismo pažljivo novac za zdravstvo trošili, imali i i za nove objekte, bolju i brojniju opremu za liječenje, dijagnostiku. al mi trošimo na plaće!! u zemlji u kojoj je prosječna plaća nešto viša od 6.000 kn, oni beru po 15-20.000! ne vjerujte im kad vele da rade za 8.500 kuna! prije 8.30 rijetko koji liječnik počne primati pacijente, poslije 14.00 ga ni nema. korona je razotkrila njih, vidimo da pojma o ničemu nemaju. 5 mjeseci za proučavanje tijeka zaraze, a 2 godine za lijek, cjepivo... zamislite da jednom inženjeru treba 2 godine da vam napravi projekt mosta preko rijeke raspona 10 metara... to je to, taj napor.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.