Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradonačelnik visa

'Večernjakova nagrada veliko je priznanje za grad Vis'

vis
Foto: Boris Šćitar/VL/PIXSELL
1/4
13.09.2013.
u 14:45

Priznanje Šampion turizma, koje je 38. put dodijelio Večernji list, ove je godine osvojio grad Vis

Priznanje Šampion turizma, koje je 38. put dodijelio Večernji list, danas je uručeno Ivi Radici, gradonačelniku Visa, ovogodišnjeg pobjednika Večernjakove turističke patrole. Predao mu ga je glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić:

– Izuzetno mi je drago što je nagrada prvi put otišla Visu. Večernji list dodjeljuje najstariju turističku nagradu u Hrvatskoj i jedini smo održali tradiciju ocjenjivanja turističke ponude u Hrvatskoj – kazao je Ogurlić podsjetivši da Večernjakova turistička patrola datira iz 1975. godine.

Uzvanicima se u prostorijama Veleučilišta Vern u Visu obratila i direktorica turističke zajednice Meri Matešić. Pobjedniku patrole poručila je da se nada da će Vis, desetljećima vojna utvrda koja je sve do 1989. godine bila zatvorena za strance, ostati ono što jest – netaknuti dragulj Jadrana. Želja je to i gradonačelnika Radice:

– Večernjakova nagrada veliko je priznanje za grad Vis i cijeli otok koji je desetljećima bio zatvoren za turizam. Zbog svog geostrateškog položaja Vis konačno nije više interesantan kao vojna baza. Sada taj položaj koristimo kao destinaciju koja je idealna za nautički turizam – Vis je najudaljeniji nastanjeni hrvatski otok, a grad Vis najstariji grad u Republici Hrvatskoj. Volim reći da je Vis grad u koji možete doći odmoriti dušu. Na površini od 90 četvornih kilometara ovdje možete doživjeti ne samo povijest Visa i Hrvatske nego i povijest svijeta. Mislim da je ovo tek jedan početak Visa u turističkom razvoju, ali moramo znati naći granicu gdje se zaustaviti u tom razvoju jer, kako se to danas popularno kaže, na Visu možete doživjeti Mediteran kakav je nekada bio – kazao je gradonačelnik Ivo Radica zahvalivši Večernjaku na priznanju.

U potrazi za skrivenim draguljima naše obale Večernjakovi reporteri tijekom ljeta obišli su 21 mjesto na Jadranu. U toj konkurenciji, s osvojenih maksimalnih stotinu bodova, ove je godine pobijedio Vis. Razveselio je to posebno Višanina Nikolu Bulića koji nas je za trajanja patrole i proveo kroz uske ulice grada, pričajući o vremenima duge i burne povijesti kada su tu vladali Englezi, Francuzi, Talijani, Austrijanci, Grci, ostavivši djelić sebe u naslijeđe gradu. Nekoć palače viških bogataša danas su ili restorani s bogatom gastronomskom ponudom ili ljetne rezidencije stranaca. Upravo zbog te ljepote i netaknute prirode na cijelom otoku turisti koji jednom dođu ovdje uvijek se iznova rado vraćaju.

>>Vis svi obožavaju, slavni, stranci i obični turisti

>>Turistička patrola: Vis je ovogodišnji pobjednik!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije