Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večernjakov digitalni bus ponovno je na turneji

Cilj ove digitalne putujuće edukativne turneje jest približiti građanima svakodnevno korištenje digitalnih platformi u životu kako bi manje vremena gubili čekajući u redovima pred šalterima različitih institucija i poboljšali kvalitetu života sebi i svojim najbližima
25. rujna 2019. u 09:26 0 komentara 1083 prikaza
Večernjakov digitalni bus u Čakovcu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/26

U sklopu projekta #DIGITALNO DRUŠTVO – DIGITALNA HRVATSKA, Večernji list je u suradnji s Ministarstvom uprave i partnerima ponovno krenuo na edukativnu turneju. Večernjakov digitalni bus stigao je 24. rujna u ulicu Ruđera Boškovića 2 u Čakovec, a specijalizirani edukatori bili su na raspolaganju svim građanima kako bi ih informirali i upoznali sa svim mogućnostima korištenja digitalnih platformi u svakodnevnom životu. U Večernjakovu digitalnom busu organizirana su tri infopulta: Obitelj i život, Poslovanje i poduzetništvo te Obrazovanje. 

Edukativna turneja Večernjakov digitalni bus izazvao veliku pozornost stanovnika Koprivnice

Tako su građani, primjerice, mogli preuzeti svoj primjerak besplatnog čitača osobnih iskaznica i naučiti kako se služiti sustavom e-Građani, ali i kako mogu registrirati e-Obrt ili e-Tvrtku.

Naime, preko sustava e-Građani možete predati zahtjev za izdavanjem osobnih dokumenata, primjerice putovnice ili vozačke dozvole uz samo nekoliko klikova, a dokumenti vam stižu na kućnu adresu, bez čekanja u redovima i nepotrebnog gubljenja vremena.

Večernjakov digitalni bus u Čakovcu
1 / 26
Matija Posavec, župan Međimurske županije, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Ivan Malenica, ministar Uprave RH i Andrea Borošić, članica uprave Večernjeg lista

Na infopultu Poslovanje i poduzetništvo građani se mogu informirati o digitalnim tehnologijama koje im mogu pomoći pri svakodnevnom poslovanju i omogućiti da izbjegnu zamorno obilaženje institucija. Nadalje, na infopultu Obitelj roditelji se mogu raspitati kako se koristiti aplikacijom e-Dnevnik za svoje školarce i što se sve u toj aplikaciji može doznati.

Grad Bjelovar prvi je hrvatski digitalno transformiran grad PROMO Grad Bjelovar prvi je hrvatski digitalno transformiran grad

Nakon Čakovca nastavlja se turneja Večernjakova digitalnog busa od 25. do 27. rujna. Uz edukatore, Večernjakovim digitalnim busom putuju i ministar uprave Ivan Malenica, državni tajnik Bernard Gršić iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva te drugi visoki dužnosnici koji su na raspolaganju za pitanja novinara. Cilj ove digitalne putujuće edukativne turneje jest približiti građanima svakodnevno korištenje digitalnih platformi u životu kako bi manje vremena gubili čekajući u redovima pred šalterima različitih institucija i poboljšali kvalitetu života sebi i svojim najbližima.

Više informacija o projektu možete doznati na 
www.digitalna.hr.  

RASPORED I LOKACIJE VEČERNJAKOVA DIGITALNOG BUSA

25.rujna 2019. 
Šibenik,

Ulica Ante Starčevića

vrijeme: 10:00 - 13:00

pitanja ministru: 11:30 - 12:00

26.rujna 2019. 
Zagreb,

Trg kralja Tomislava

vrijeme: 16:30 - 19:30

pitanja ministru: 17:00 - 17:30

27.rujna 2019. 
Požega,

centralni Trg

vrijeme: 16:00 - 19:00

pitanja ministru: 17:00 - 17:30     

NA INSTAGRAMU
Sat vremena prije nego što je Seve potvrdila da ima koronu Igor je objavio ovo
Reakcija iz Novalje:
Cijelo ljeto kontrolira se rad ugostiteljskih objekata, trgovina, javnog prijevoza te klubova na Zrću
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.