Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNE REAKCIJE NA NOVI KONCEPT:

Večernjak s Nedjeljom pogodio format i pomaknuo granice tiskanih medija

17.08.2020.
u 14:29

Svima se posebno sviđa koncept više novina u jednima, ali i dobar odabir tema...

Novo nedjeljno izdanje Večernjeg lista ne prestaje izazivati dobre reakcije i to među čitateljima raznih profesija. Neki od sugovornika kazali su nam da im je tiskovina ponovno draga, da se “papir” doista na velika vrata vratio među čitatelje.

– Nova Večernjakova Nedjelja jedine su novine koje čitam kao tiskano izdanje, sve drugo čitam u online izdanju. Novi format i koncept čine Nedjeljni Večernji doista atraktivnim. Uz to, taj me koncept vratio u mladost, u vrijeme kada se čitao Vjesnik i sva ona velika izdanja koja su tada postojala. Kako je riječ o Nedjelji, imam više vremena i mogu doista uživati i guštati čitajući sve te intervjue, reportaže... Inače sam znao pročitati naslove, podnaslove, ali sada sa zanimanjem čitam sve priče i uživam; na red dođu svi dijelovi na koje je Večernji podijeljen. U svakom slučaju, pohvale glavnom uredniku, uredniku Nedjelje, ali i svima ostalima u Večernjaku koji stvaraju priče – kazao nam je Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke.

Novo nedjeljno izdanje Večernjeg lista primijećeno je i u glumačkim krugovima. U vremenima u kojima je gotovo čitav sektor u produljenoj blokadi, glumica i scenaristica Lana Barić ističe kako je vrijednosno važno što je kultura zauzela istaknuto mjesto i u novoj “Nedjelji”. Isto misli i Alfred Freddy Krupa, slikar o kojemu se pisalo u prvom broju i koji kaže da objava priče u ovoj tiskanoj Nedjelji ima posebnu, svjetsku važnost.

VIDEO Novi koncept Večernjakove "nedjelje"

– Nakon dugo vremena počeo sam čitati novine; pročitao sam oba broja nove Nedjelje i jako mi se sviđaju. Uživao sam u odličnom intervjuu s Igorom Mandićem. Odličan mi je koncept s odvojenim sadržajima pa ukućani mogu podijeliti novine i čitati ih po segmentima. U zadnjem mi je broju bio zanimljiv i članak o bivšem španjolskom kralju, a poučan mi je bio i tekst o razvoju ICT sektora u Hrvatskoj. Sve u svemu, odlične teme i odličan iskorak u novinskom dizajnu u Hrvatskoj – kazao nam je Davor Bruketa, suvlasnik tvrtke Bruketa&Žinić.

Psiholog Boris Jokić kazao je da je i u drugom broju našao cijeli niz sadržaja koji su ga prikovali uz novine.

– Čini se da je Večernjak s ovakvom Nedjeljom pogodio ne samo format već je uspio i sadržajno pomaknuti granice tiskanih medija u Hrvatskoj. Rijetko se dogodi da cijela obitelj može uzeti novine u ruke; i to oni od 9 do 79 godina, kao što je u našem slučaju riječ, i ne samo pročitati nego novine istodobno i komentirati – kazao je Boris Jokić.

Jasminku Poklečki Stošić, povjesničarku umjetnosti i ravnateljicu Umjetničkog paviljona u Zagrebu, zatekli smo kako Večernjakovu Nedjelju čita na plaži, a izdvojila je sjajan, kako je rekla, intervju s Bracom Dimitrijevićem.

– Ovakve su novine odavno bile potrebne u Hrvatskoj i jako mi je drago što je Večernji list pod vodstvom glavnog uredništva tako nešto pokrenuo. Odvajanje sadržaja – sport, kultura, vijesti iz regije, Hrvatske – u ovakvom formatu apsolutni je pogodak koji Nedjelju čini atraktivnijom. Ima sjajnih tekstova, upravo sam krenula čitati intervju s Igorom Mandićem, tu su i izvrsne kolumne. Neka se nitko ne naljuti, no meni je ovakav format Nedjeljnog Večernjaka mnogo zanimljiviji nego što je bio – kazala je Jasminka P. Stošić.

Ključne riječi

Komentara 18

NI
niko63
15:49 17.08.2020.

Kad su vas tako dobro prihvatili što ste izbrisali skoro sve komentare?

NI
niko63
15:48 17.08.2020.

Hvalite me usta moja, jadnici.

Avatar film
film
16:23 17.08.2020.

radije kupim tetu violetu mekanija je i ljepše miriši....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije