Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ili gradska ili stipendija HOO-a

Već prima jednu stipendiju, a sad je i na listi za izvrsnost: Marko Milanović morat će birati

Prvenstvo Hrvatske u hrvanju gr?ko-rimskim stilom
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
21.03.2023.
u 19:05

Odluku o izboru Milanović mlađi mora donijeti prije potpisivanja gradske stipendije

Nakon što je Marko Milanović, učenik zagrebačke Klasične gimnazije i sin predsjednika Zorana Milanovića, zadovoljio uvjete i ostvario pravo na stipendiju Grada Zagreba za izvrsnost, morat će se odlučiti želi li biti stipendist Grada Zagreba ili Hrvatskog olimpijskog odbora. Naime, Milanović mlađi već je korisnik programa potpore perspektivnim sportašima u čijoj kategoriji svi korisnici primaju 150 eura stipendije mjesečno, odnosno 1800 eura godišnje, pa i za 2023. godinu.

Budući da se sada Marko Milanović našao i na gradskoj listi, dvije stipendije neće moći primati jer je uvjet za dobivanje gradske stipendije za izvrsnost da korisnik ne prima neku drugu vrstu stipendije, o čemu je prvi pisao Direktno.hr. Tu će odluku Milanović mlađi, kao i svi ostali učenici koji su u istoj situaciji, morati donijeti, kažu u Gradu Zagrebu, pri potpisivanju stipendije.

– Korisnikom stipendije Grada Zagreba za izvrsnost postaje se potpisivanjem ugovora o korištenju. Prije potpisivanja kandidati koji su korisnici stipendija iz javnih izvora drugih stipenditora moraju se opredijeliti – ili će prihvatiti stipendiju Grada Zagreba i odreći se stipendija drugih stipenditora ili će se odreći stipendije Grada Zagreba i nastaviti koristiti stipendije drugih stipenditora – kažu u Gradu Zagrebu. Hrvatski olimpijski odbor također nam je potvrdio kako je Marko Milanović na temelju ostvarenog sportskog rezultata već korisnik stipendije u sklopu Programa potpore perspektivnim sportašima.

- Sportaš Marko Milanović je na temelju ostvarenog sportskog rezultata, odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora korisnik Razvojnog programa II/1- Programa potpore perspektivnim sportašima, te u 2023. godini zbog pretrpljene ozljede nastavlja koristiti program potpore u iznosu od 75 % iznosa koji uključuje slijedeće programske aktivnosti; stipendija, pripreme i natjecanja, korištenje sportskog objekta, osobne sportske opreme, specifične sportske opreme, testiranje i dijagnostiku, zdravstvenu skrb, vitaminizaciju i dopunsku prehranu i zdravstveni pregled. Realizacija navedenih sredstava svih sportaša korisnika razvojnih programa HOO-a, pa tako i Marka Milanovića,  namjenska je sukladno odobrenom sportskom programu sportaša za 2023. godinu, za realizaciju utvrđenih rezultatskih ciljeva u toj godini - naveli su iz HOO-a.

- Na kraju svake godine podnosi se izvješće o realizaciji programa sportaša, te utvrđuje da li sportaš ostaje korisnikom razvojnog programa za sportaše, ukoliko je ostvario planirane rezultatske ciljeve i ispunio kriterijske rezultate za dalje ili mu prestaje taj status - dodali su. Gradska se stipendija prima deset mjeseci i iznosi oko 350 eura mjesečno. 

>> VIDEO Zovko: Stepinca proglasiti svetim, a ne čekati da netko dođe sebi i prestane politizirati

Komentara 23

Avatar messerschmidt
messerschmidt
20:05 21.03.2023.

Mama kaže da su Hrvati debeli, a to što tovi muža i sina, to nije bitno. Kraj mamine i tatine plaće još mu daju stipendiju za gablec. Vjerojatno je i za to mama intervenirala. A nečije dijete je ostalo ispod crte.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:53 21.03.2023.

Zato što je stipenfiju Grafa Zagreba dobio na temelju dvije lažne petice koje milu je msma sredila. Znaš ti to i dam samo se praviš ili foidta jesi l.d !

KO
Kološanin
19:47 21.03.2023.

Mislim da će mu biti jako teško odlučiti između stipendije HHO-a od 150 eura i stipendije Grada Zagreba od 350 eura mjesečno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije