Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sergej Rjabkov

'Već duže vrijeme mogu se vidjeti neprestani politički i vojni pritisci SAD-a na Iran'

Foto: Stefani Reynolds/DPA/PIXSELL
18.06.2019.
u 12:31

SAD je objavio ovaj tjedan da će poslati dodatnih tisuću vojnika na Bliski istok kao odgovor na napade na dva naftna tankera u Omanskome zaljevu. SAD je optužio Iran da je izvršio napade dok Iran to poriče.

Sjedinjene Države "nastoje namjerno izazvati rat" s Iranom, rekao je u utorak dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova referirajući se na objavu SAD-a da će poslati dodatnih tisuću vojnika na Bliski istok.  

Rusija, bliski saveznik Iranu, bori se zajedno s iranskim snagama u ratom razorenoj Siriji.

SAD je objavio ovaj tjedan da će poslati dodatnih tisuću vojnika na Bliski istok kao odgovor na napade na dva naftna tankera u Omanskome zaljevu. SAD je optužio Iran da je izvršio napade dok Iran to poriče.

Obraćajući se novinarima, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov je rekao da se "već duže vrijeme mogu vidjeti neprestani politički, psihološki, ekonomski i vojni pritisci SAD-a na Iran".

"Ovakva vrsta reakcije je, vjerujem, provokacija. Ne može se shvatiti nikako drukčije nego kao nastojanje da se izazove rat", rekao je Ryabkov, a prenosi državna agencija TASS.

Komentara 6

DI
Direkt
13:04 18.06.2019.

Još jedna prevara SAD u nizu.

5S
505.scrtom
14:21 18.06.2019.

Mislim da netko opet podmece da bi Ameri imali kao fol opet razloga za rat..

HO
homofob
15:14 18.06.2019.

Prije dva dana minobacacem napadnuta kasarna americke vojske koja sluzi iskljucivo davati zastitu americkim diplomatskim sluzbama u Bagdadu. Pitanje je tko daje mine-projektile iranske proizvodnje snagama koje su izvrsile napad. Da li je potrebno naglasiti da svjetska protuamericka stampa i ostali mediji tu vjest ne registriraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije