Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ohrabrujuć trag'

Otkriveno više signala, jesu li povezani s nestalim avionom?

Potraga za nestalim zrakoplovom
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
06.04.2014.
u 09:00

Međutim još uvijek nije potvrđeno da su signali povezani sa zrakoplovom koji je nestao 8. ožujka a signal koji odašilje crna kutija nestaje nakon 30 dana jer se isprazne baterije.

Potraga za nestalim malezijskim zrakoplovom nastavlja se i u nedjelju.

Desetak vojnih aviona i 13 brodova pretražuju područje oko 2000 kilometara sjeverozapadno od Pertha, javlja BBC.

Australski koordinatori akcije izvijestili su da je kineski brod i po drugi put u subotu otkrio pulsirajući signal, samo nekoliko sati nakon što je čuo prvi, navodi BBC.

Prema riječima umirovljenog zapovijednika zračnih snaga Angusa Houstona, koji je otkriće u južnom Indijskom oceanu nazvao 'važnim i ohrabrujućim tragom', drugi signal otkrili su manje od 2 kilometra dalje od prvog te je trajao 90 sekundi.

Prema tom području krenuo je britanski brod i australski avion. Na područje će se također,nakon što istraži treći zvuk koji je otkriven, uputiti i australski brod.

Međutim još uvijek nije potvrđeno da su signali povezani sa zrakoplovom koji je nestao 8. ožujka a signal koji odašilje crna kutija nestaje nakon 30 dana jer se isprazne baterije.

Podsjetimo, avion Malaysia Airlinesa nestao je na letu iz Kuala Lumpura u Peking 8. ožujka. Vjeruje se da se srušio u južni Indijski ocean iako dosada nisu pronađeni nikakvi njegovi ostaci koji bi to potvrdili. Također nije poznato zašto je skrenuo s kursa. U zrakoplovu je bilo 239 osoba. Jučer je kineski patrolni brod otkrio signal frekvencije 37.5 kHZ. Radi se o istoj frekvenciji koju emitiraju crne kutije.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

(Foto: Reuters/Pixsell)

>> Misterij konačno riješen? Kinezi uočili objekte u oceanu

>> Posljednje riječi iz kokpita bile su 'Laku noć, Malaysian 370'

Komentara 4

IB
istina_boli
09:43 06.04.2014.

Uh, nemos vise ni da prnes , a da te ne okrive da odasiljes signale iz crne rupe, pardon kutije.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:01 06.04.2014.

nije otkriveo "više signala" nego točno DVA.

L0
luena 01
11:56 06.04.2014.

Ako do pnedjeljka ne pronadzu i nece,crna kutija salje signale jos samo jedan dan a onda su baterije prazne..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije