Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽAN OPREZ

Vatrogasac o snimci iz Šibenika: 'Ovakvo ponašanje u opasnost može dovesti pojedine vozače'

Vatrogasci
08.04.2022.
u 10:26

Nepotrebno gubljenje vremena pri dolasku na mjesto intervencije za posljedicu može imati veće materijalne štete, a nažalost i ljudske žrtve, ističe zapovjednik.

Snimka kako šibenski vatrogasci izlaze iz vatrogasnog vozila usred intervencije i pomiču loše parkirano osobno vozilo u kvartu Mandalina kako bi mogli proći obišla je Hrvatsku.

Koliko je to česta pojava, raspitali smo se u Javno vatrogasnoj postrojbi grada Šibenika.

- Nažalost, nije rijetka pojava da je vatrogasnim vozilima otežan pristup pri dolasku na mjesto intervencije. Osim otežanog pristupa u pojedinim gradskim predjelima zbog uskih ulica, konfiguracije terena i posebnosti stare gradske jezgre, čest  problem predstavljaju i nepropisno parkirana vozila. Nepotrebno gubljenje vremena pri dolasku na mjesto intervencije za posljedicu može imati veće materijalne štete, a nažalost i ljudske žrtve. Isto tako, operativne površinama za vatrogasna vozila ispred većih stambenih zgrada često se koriste za nepropisno parkiranje, što otežava postavljanje i neometan operativni rad vatrogasnih vozila za spašavanje s visina i gašenje požara s vanjske strane objekata. Pojedini vozači ne razmišljaju o ovoj problematici, iako ovakvo ponašanje u opasnost može dovesti upravo njih, njihovu obitelj i imovinu - odgovorio nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika Volimir Milošević dipl.ing.sig.

Spomenutu snimku koju nam je poslao čitatelj možete pogledati ovdje.

Podsjećamo, kad god se parkira uvijek treba ostaviti dovoljno mjesta za prolaz vatrogasnih vozila jer nepravilno parkirana vozila stvaraju problem vatrogascima jer oni onda ne mogu proći, a svaka sekunda je važna kad je riječ o intervenciji.
 

Komentara 1

Avatar Mudlin
Mudlin
12:22 08.04.2022.

Poznata rvacka "kultura". A komunalni redari baš na gablecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije