Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR OTPADA KOD OROSLAVJA

VIDEO 'Vatrogasci su spasili Zagorje, možemo im zahvaliti što se nije ponovio Osijek'

Oroslavje: Požar u Eko Floru
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/17
10.10.2023.
u 07:55

Požar otpada izbio je u večernjim satima u tvrtki Eko Flor, a vatrogasci su na teren stigli oko 22.30 sati

Još jedna tvrtka za zabrinjavanje otpada gorjela je sinoć, i to u Zagorju nedaleko od Oroslavja, no ovoga puta vrlo je brzo ugašen. Požar otpada izbio je u večernjim satima u tvrtki Eko-Flor Plus, a vatrogasci su na teren stigli oko 22.30 sati. 

Kako je pojasnio kasnije zapovjednik vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske Dražen Sinković, požar je stavljen pod kontrolu nakon sat vremena, a na terenu je bilo ukupno 40-ak vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila. 

– Kada smo stigli, požar je bio u razbuktaloj fazi, ali vrlo brzo zaustavljeno je širenje. Nije bilo zadimljenja tako da se sve brzo i saniralo – objasnio je, dodajući kako su tijekom noći imali i dežurstva da ne bi ponovno došlo do požara. 

POVEZANI ČLANCI:

– Iz preventive ostajemo na dežurstvu zbog žara, ali se nadamo da smo ovaj glavni dio zaustavili – objasnio je. Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić također je stigao na mjesto događaja te zahvalio vatrogascima, no kritizirao policiju jer nije imao nikakav pristup informacijama. 

– Možemo zahvaliti vatrogascima što su spasili Hrvatsko zagorje i što se nije ponovio Osijek. Ja, kao glavna osoba u Oroslavju, nemam informacije, nažalost. Grad Oroslavje ne daje dozvolu za tu djelatnost niti ovlaštenja za gospodarenje otpadom, to je u nadležnosti Županije – poručio je. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar marela
marela
08:14 10.10.2023.

Meni se ovo čini jaaako čudno i da ima veze sa Os....namjera ili nešto jako slično.....

MT
makan tahi
08:26 10.10.2023.

imamo serijskog piromana, teško je shvatiti da se samozapaljenje desi u ponoč pri 15 stupnjeva celzija a ne u podne , ljeti kad je bilo 36 C

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije