Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pleternica

Vatrogasci spasili psa s krova obiteljske kuće

Kujica na krovu
Foto: DVD Pleternica
1/7
15.10.2015.
u 10:01

Zvali su ih zbog mačaka, zmija, pčela, ali nitko se ne sjeća poziva zbog psa u ovakvoj nevolji

Pleternički vatrogasci jučer poslijepodne imali su nesvakidašnju intervenciju, s krova obiteljske kuće u Ulici baruna Trenka spašavali su kujicu Misty. Da joj je penjanje po krovu omiljena avantura potvrdila nam je Suzana Pejnović, u čijem dvorištu je kujica i došla na svijet. 

- Često Misty ide u avanture, popne se stepenicama u drugom dijelu kuće, skoči na krov i preko njega na balkon. Kako je završila na ovom kraju kuće ne znam, a vjerojatno se odsklizala jer je bilo mokro i nije mogla nazad. Sva sreća, završila je u žljebu - rekla nam je Suzana. Kaže kako joj je bilo sumljivo da Misty nema, u dvorištu ju je dočekala samo njezina mama Foxy, a ugledala ju je sasvim slučajno.

- Tražila sam je na drugom kraju krova, slučajno sam okrenula glavu i vidjela je, dahtala je, ali i veselo mahala repom - priča Suzana. Od straha prvo nije znala što da radi, vikala je kujici da bude mirna, a onda otrčala po pomoć. Ubrzo su stigli i vatrogasci, Tomislav Cerovac iz DVD-a Pleternica kujicu je spustio na sigurno tlo.

- Bilo je jako sklisko, a kujica je bila uplašena. Kad mi je Suzana rekla da me neće ugristi, uhvatio sam je i krenuo dole. Pustila je da je nosim, znala je i ona da sam joj došao pomoći - ispričao nam je jedan od vatrogasaca koji su sudjelovali u spašavanju. Uz njega i Stjepana Žnidareca, u akciji je bio i vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije. A zapovjednik DVD-a Pleternica potvrdio nam je kako je ovo prvi put da su s krova spašavali psa.

- Zvali su nas zbog mačaka, zmija u kućama, pčela koje su izlazile iz košnica prevrnutih na cesti, ali u svojoj dugogodišnjoj praksi ne sjećam se da smo psa skidali s krova - kaže zapovjednik Dragutin Žnidarec.

Avanturu kujice Misty zabilježili su i požeški 034portal i rva portal. A Suzana se nada da će joj, nakon što već više od godinu dana pokušava pronaći dom, i medijska popularnost pomoći u tome.

>> Garo voli djecu, druge pse, češljanje, igru i lagane šetnje

 

Komentara 8

OS
osica
11:48 15.10.2015.

Lijepo, svaka čast da su ga spasili.

Avatar Dameanu
Dameanu
21:00 15.10.2015.

za pohvalu!

Avatar Dameanu
Dameanu
21:00 15.10.2015.

za pohvalu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije