Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operativci

Vatrogasci dnevno intervenirali 80 puta

dubravko cvetko
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
09.11.2015.
u 07:00

U našoj je zemlji čak 60.000 osoba osposobljenih za intervenciju, bilo da je riječ o požaru, poplavi ili drugoj nepogodi

Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, dnevno u Hrvatskoj izbije 15 požara, no oni čine samo manji dio intervencija. Prošle su godine vatrogasci diljem Hrvatske na teren izlazili 29.711 puta, odnosno osamdesetak puta dnevno! Među tzv. tehničkim intervencijama jest i zaštita od poplava, a njihova je pomoć golema.

U Karlovcu je, na primjer, za vrijeme poplave na raspolaganju bilo više od 250 operativnih vatrogasaca. Hrvatska ima čak 60.000 osposobljenih vatrogasaca spremnih za intervenciju, a još je veća vojska dobrovoljnih vatrogasaca kojih ima čak 150.000!

– Požara je manje, ali zato raste broj tehničkih intervencija, od izvlačenja unesrećenih u prometu do saniranja posljedica nevremena – kaže 26-godišnji Dubravko Cvetko (na fotografiji) iz Preloga, jedini zaposleni vatrogasac u gradskom DVD-u. Svi ostali su volonteri koji na intervencije izlaze na poziv. U Dubravkovoj obitelji čak je pet vatrogasaca, od mame Jasenke Cvetko (53) i oca Božidara Golomboša (50) do djeda Ivana (75) i brata Dina (12). Među dobrovoljcima sve je više žena.     

>> Vatrogasci u stanju pripravnosti zbog mogućih poplava u Županiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije