Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća šefa HNS-a ipak se ne može dogoditi svakomu

Vatrogasci: Čačić vam nije govorio istinu o nesreći!

čačić
Pixsell
11.02.2010.
u 19:01

Čačić je čestitanje kod Josipovića opravdavao time da mu se činilo kako je riječ o lakšoj nesreći, a mađarski vatrogasci tvrde da je prizor bio stravičan i krvav.

Iako je šef HNS-a Radimir Čačić u emisiji HRT-a “Nedjeljom u 2” izjavio kako je otišao u čestitare Ivi Josipoviću dva dana nakon prometne nesreće koju je skrivio 8. siječnja u Mađarskoj jer nije znao za smrt Györgya Liptáka (60), a i nesreća mu je tada djelovala samo kao lakša materijalna, informacije iz Mađarske ponovno ga demantiraju.

Morali rezati lim škode

István Németh, dežurni vatrogasac iz Nagykanizse, čija je postrojba prva došla na mjesto događaja, rekao je kako je bilo mnogo dijelova na autocesti i da su morali rezati lim na škodi fabiji kako bi iz vozila izvukli dvoje unesrećenih. Prizor je bio stravičan, kaže, a suprotno Čačićevim navodima da se krv nije vidjela, Németh je izjavio da je krvi bilo.

To je potvrdio i Dávid Tamás, zamjenik vatrogasne postrojbe iz Marcalija, koja je također stigla na mjesto nesreće. Prema njegovim riječima, iz vozila je ispao muškarac, György Lipták, a ne žena kako je izjavio Čačić. Uza sve dosadašnje informacije, i obojica vatrogasaca izjavila su da u škodi fabiji nisu bile četiri, kako govori R. Čačić, već tri osobe. Osim Györgya Liptáka, to su još bile njegova supruga Katalin koja je prošla samo s lakšim ozljedama te njezina majka Erzsebet (82) koja je ozljedama podlegla u kaposvarskoj bolnici 22. siječnja.

Svemu tome treba dodati da su vatrogasci već opovrgli Čačićevu nepostojeću maglu na autocesti, a i za navodnu nepreveliku brzinu Katalin Liptak izjavila je da je Čačić vozio mnogo brže od njezinih najviše 110 kilometara na sat, a i preliminarna istraživanja mađarske policije upozoravaju na to da je vozio iznad ograničenja od 130 kilometara na sat.

U istoj HRT-ovoj emisiji i svome prvom javnom svjedočenju o nesreći, Čačić je, objašnjavajući kako je uhvaćen u prekršaju policajcu na Markovu trgu davao ključeve svoga automobila da ga policajac sam premjesti, kazao kako je u vrijeme dok je on bio ministar bilo normalno da ga policajci voze.

Ministri imaju vozače

No u MUP-u za takvu praksu ne znaju te objašnjavaju da ministre voze vozači, koji zacijelo nisu policajci.

Čačić je istaknuo kako nije učinio ništa nečasno time što je prebrzom vožnjom skrivio smrt dvoje ljudi. A laganje javnosti radi pretvorbe prometne nesreće s dvoje mrtvih u političku nezgodu u kojoj je on žrtva, Čačić očito smatra odlikom časnog političara.

Komentara 21

OB
-obrisani-
19:07 11.02.2010.

NACIZAM = KOMUNIZAM U borbi protiv -nacizma- i -komunizma- sva su sredstva DOZVOLJENA

MA
Majur
19:09 11.02.2010.

Tocno kako pise u tekstu:\"nesreca se moze svakome dogoditi\".....samo se nece svakome isto suditi.............Cacic jos jedna \"sveta krava\":::::

MO
morituriite
19:53 11.02.2010.

Ovaj Čačić laže čim usta otvori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije