Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije
Povratak na članak

Vatikan o umjetnoj stanici: Ovo je dokaz ljudske inteligencije!

- Ne vidim nikakve teološke zapreke za takva znanstvena istraživanja, odnosno da bi Bog bio protiv takva zahvata –- rekao nam je don Živko Kustić.

Komentari 24

OB
-obrisani-
19:18 21.05.2010.

Dragi don Živko Kustić je čovijek vjere a ne mkrobiologije, i za njegovu informaciju niti virus Ebole ili bakterija kuge ne pokazuju neku inteligenciju ali vrlo dobro ubijaju. Kako će se ponašati jedna ovakve umjetno generirana bakterija u prirodnome okruženjuu mi ne znamo i nemožemo predviditi i od generiranja bakterija koje “jedu“ stanice tumora , uištavaju naftno zagađenje ili prerađuju smeče do novoga patogenog “super organizma“ je mali korak. Ovime je otvorena Pandorina kutija i ne treba imati iluzije da se ovo ne bude koristilo u nekom ratu gdje programirana bakterija napada samo osobe određene boje kože npr, a to je onda smak svijeta i poštovani don Živko Kustić je izgleda zaboravio da uz Božansku snagu kreacije postoji i božanska snaga destrukcije i da nije na ljudima da se igraju Boga. Ako Boga i nema ima ga sada a kakve su mu namjere to će se vidjeti

VL
DO
DoktorAmer
19:54 21.05.2010.

Streptomicin, a sto ako razviju bakterije koje razaraju iskljucivo kancerozno tkivo? Dijagnoziraju rak necijem djetetu, daju mu inekciju takovih bakterija i za tjedan dana klinac je zdrav. Nesto takovog je vjerojatno i krajnji cilj ovakovih pokusa. Na takovog nesto sigurno bi svi pristali. Nema napredka bez rizika.

VL
ŠI
šimuka
21:02 21.05.2010.

DOKTORE AMERE Interesira me da li si i ti sudjelovao u ovom projektu.

VL
DO
DoktorAmer
21:03 21.05.2010.

Ploto, Strepto, sve sto pisete stoji, rizika sa novim tehnologijma preko glave. Potencijalne beneficijieisto tako, neizmjerne. Svidjalo se to nam ili ne, genetika, biotehnologija i slicne grane ce u 21 stoljecu biti ono sto su mehanika [auti, avioni] i elektronika [komunikacije, computeri] bili u 20-tom. Svi navalili, univerziteti ,farmaceutska industrija, venture capital, poduzetnici, kraj Silikonske doline vec nice Biotech Bay, kraj San Francisca, slijedi isti model. To je jedini ekonomski spas Amerike, u drugim podrucjima pojese nas Kinezi.

VL
DO
DoktorAmer
21:04 21.05.2010.

Simuka, malo znam o tome, samo kao laik, druge sam struke [laseri i detektori za fiber opticke komunikacije]

VL
Avatar Bjesomar
Bjesomar
22:57 21.05.2010.

Ovo je dokaz moga ku..a a ne inteligencije. Radi se o ljudskoj tastini i pohlepi nista drugo Nije nam dovoljno prirodnih sranja koja nas mogu zbrisati sa zemlje nego jos treba i vraga potezati za rep. Ako stvari odu predalekoo mogli bi gledati reprizu Resident Evil ali ne u video igri nego uzivo.

VL
DO
DoktorAmer
23:01 21.05.2010.

Komplicirani predmet diskusije, ali vec generacijama bolje i zdravije zivimo zahvaljujuci farmaciji, a sad dolazi nove era biotehnologije i genetika. J sam optimist

VL
RI
Riznica
23:49 21.05.2010.

Reakcija Vatikana je bila da je ovo dokaz ljudske inteligencije.... Neznam sta bi rekli onda za Ku`ranski ajet koji nam govori ,, dacemo samo svojom sposobnoscu prodrijeti visoko i u nebo \" ....Sad zamislite ljude koji su tu objavu slusalili prije 1400 god....A mi sve te dokaze sad imamao i opet nevjerujemo u Boziju knjigu, koja nam kaze ,, Da ce svojim dokazima, pokazati da je ova knjiga istina \" .. Pa neka je uzvisen Onaj koji sve zna !!!!!!

VL
ZA
Zagrebas
01:59 22.05.2010.

Svi ste potpuno promasili poantu ovog uspjeha; ideja je bila napraviti DNK od osnovnih kemijskih elemenata umjesto da to rade stanice. Sama informacija u DNK (znaci, niz gena) je vec postojala - ona je iskopirana tako da je prvo sekvenciran genom jedne bakterije, zapisan u racunalo, racunalo je sastavilo DNK po podacima iz svojih zapisa iz vodika, dusika i ugljika i nakon manje dorade spajanja kracih nizova gena u kompletan genom sve je ugradeno u stanicu bez genoma kako bi se koristili njezini ribosomi za stvaranje novih stanica sa racunalno-sastavljenim DNK. Nitko ovdje ne kaze da su se informacije o genima u DNK mijenjale stoga nema smisla pisati ovo sto ste nize nadrobili o super-bakteriji koja ce nas sve pobiti.

VL
BO
bomba
09:51 22.05.2010.

21.05.2010. u 23:01h DoktorAmer je napisao/la: Komplicirani predmet diskusije, ali vec generacijama bolje i zdravije zivimo zahvaljujuci farmaciji, a sad dolazi nove era biotehnologije i genetika. J sam optimist Zbog toga imamo nove bolesti i ima nas previše nema višee prirodne selekcije i opstanka najsposobnijih. Zbog toga nam se dešavaju genetički feleri koji imaju nasljedne sposobnosti i malo po malo čovjek mutira i u budučnosti čovjek ne bi trebao ovako izgledati jer će usljed sve većeg prisustva umjetnih stvari u našem organizmu koji nije genetički prilagođen tome i koji se prilagođava tako što se stvaraju novi genetski zapisi. Ti novi genetički zapisi idu u smjeru promjene ljudskog roda ili ka boljem ili ka izumiranju. Dobro je danas ali što ostavljamo našoj djeci u budučnosti to nećemo nikad saznati. Najbolji je prirodna selekcija i tko osta osta i neće biti faličnih genetičkih zapisa u ljudskom rodu. Ali mi smo svojim umom već odavno napravili puno faličnih kodova da ne znam ima li povratka ka izvornom genetskom kodu.

VL
MA
maza
09:52 22.05.2010.

Ma da... zbunjuje naziv UMJETNI ŽIVOT. Da bi opravdali taj naziv, znanstvenici bi trebali iz nežive tvari stvoriti živu stanicu. A oni su KORISTILI već formirani DNA, znaci nisu ga stvorili, i koristili živu stanicu u koju su ubacili taj DNA. Prema tome, o stvaranju umjetnog života bilo koje razine nema niti govora. Ali, svaka čast na ovom postignuću.

VL
VU
vuk100
11:07 22.05.2010.

Psalam 139, 2, Gospodine,proničeš me svega i poznaješ ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ. 3, Hodam li ili ležim,sve ti vidiš, znani su ti svi moji putovi. 13,Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu. 14, Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. 17, Kako su mi, Bože,naumi tvoji nedokučivi, kako li je neprocjenjiv zbroj njihov. 19, De,istrijebi, Bože,zlotvora, krvoloci nek ostupe od mene! 20, Jer podmuklo se bune protiv tebe, uzalud se dižu tvoji dušmani. Psalam115, 14, Umnožio vas Gospodin, vas i vaše sinove! 15, Blagoslovio vas Gospodin koji stvori nebo i zemlju!

VL
OR
orisis
11:47 22.05.2010.

Svechenstvu se mozhe sve prodati pod parolom da je to dobro za ljudsko razmnozhavanje...

VL
OB
-obrisani-
00:03 23.05.2010.

Ma to je obična HIMBA! Spalili bi oni i znanstvenike i pomagače a prisvojili imovinu, samo što ne smiju jer ovo više nije mračni srednji vijek! A čovjek je uspio dokazati i pokazati da je čovjek sposoban i za ono što su ti hipokriti tumačili kao samo božansku sposobnost- dati život li ne samo prokreacijom! Postali smo nadljudi! NIETZSCHE JE GOVORIO!

VL
OB
-obrisani-
16:30 23.05.2010.

Riznica ali prazna Ma da su napisali da su našli čudotvornu kremu protiv hemeroida ti bi odmah nabacio koji ajet i izvukao podatak o upotrebi gole gujce i ne pokušavaj ovakva nevješta trtljanja provaljivati tu nego to trtljaj onoj svojojvojoj masi nepismenih sljedbenika po zapišanim kasabama. Pa kada ste 1400 god znali za ajet o letenju što niste konstruirali zrakoplov, ovako tvojim jadnim sljedbenicima jedino preostaje da se detoniraju milosrđem i probaju letiti, lete samo više unako u formi rasutih tereta i komadima veličine kanarinca, a da li upoznaju Stvoritelja to je diskutabilno, pa neče valjda gubiti ON vrijeme na budale.

VL
MO
moveax
08:25 24.05.2010.

Zašto se uporno provlači laž? Život nije stvoren, već je u živu stanicu ubačen sitntetički DNK. Nitko tu nije od osnovnih elemenata stvorio život.

VL
OB
-obrisani-
21:40 21.05.2010.

\"odnosno da bi Bog bio protiv takva zahvata\" –- rekao nam je don Živko Kustić. \"\"Ovi znaju i sta Bog misli.....................!!

VL
SH
shrink
20:58 21.05.2010.

haha, do sada je samo Bog mogao stvoriti život, a sad su okrenuli ploču, sada može i čovjek uz Božju pomoć.

VL
OB
-obrisani-
20:17 21.05.2010.

DoktorAmer To bi bilo divno i spasilo bi živote mnogima, ali bakterija “koja jede stanice koje su kancerogeno izmjenjene“ bi lako mogla izmutirati u bakteriju koja jede SVE stanice. Kako će se mikrorganizam ponašati u prirodnim uvjetima nitko ne zna, a mikroorganizmi imaju jednu neugodnu naviku da mutiraju. Početkom “penicilinske“ ere i pronalaska cjepiva protiv nekih bolesti (veliko hvala Dr Salku i takvima kao on) se hrabro izjavljivalo da je to početak kraja zaraznih bolesti i da će do kraja stolječa one nestati, i grdno su se zajebunili. Danas postoje bolesti protiv kojih se borimo- nikako a koje se lječe toplom riječi i infuzijom uz molitvu (ebola, Marburg, MRSA pa i AIDS), posebno je zanimljiva MRSA koja je bakterijska infekcija i ne postoji antibiotik koji bi djelovao na nju. Samo je jedna od tih zaraza biblijskih razmjera suzbijena i to su Velike boginje i posljednji je slučaj zabilježen 1977 u Somaliji, mislim na prirodno okruženje jer je bilo bijega materjala po laboratotijima kasnije. I sada se netko igra oga i kani uvesti potpuno nove mikroorganizme za koje nitko živ ne zna kako će reagirati, sama ideja je plemenita ali isto su tako mislili i oni atomski fizičari koji su radili na nuklearnome programu pa danas imamo stalnu prijetnju nuklearnim ratom. Dakle ne samo da postoji opasnost od bijega materjala iz laboratorijskih uvjeta gdje ne znamo kako će se ti mikroorganizmi ponašati nego postoji i opravdana sumnja da će vojska prigrliti ove novo generirane i programirane bakterije kao “sveti gral“ svog oružja i da će se samo pustiti takvi programirani mikroorganizmi i rješavati pitanje rasne čistoće a to je onda Hirošima na n-tu potenciju. Napisao sam danas da je i Alfred Nobel imao plemeniti cilj patentiravši dinamit, želio je pomoči rudarima i razvio je prvi pravi eksploziv čiji nasljednici danas rade pokolje u malim količinama, a kažu da je i put u Pakao popločen dobrim namjerama.

VL
VI
vitaszorcms
20:32 21.05.2010.

21.05.2010. u 19:54h DoktorAmer je napisao/la: Streptomicin, a sto ako razviju bakterije koje razaraju iskljucivo kancerozno tkivo? +++++++++++++++++++++++++++++++++ Ključna je riječ \"ako\" !! Tako je i nuklearna reakcija napravljena da bi svijet imao koristi od novog načina dobivanja energije,ali znamomo gdje je to prvo bačeno !! Hirošima i Nagasaki !! Tako su nam pričali bajke o GMO ,čiji je tobožnji ( lažni ) cilj bio da se nahrani čovječanstvo sa novom hranom koja bi davala nemjerljivo više uroda, nego dotad uzgajana ,te bi bila neosjetljiva na korov ,štetočine i nametnike !! A u osnovi se radi o projektu čiji je cilj monopol na proizvodnju hrane ! Ovo isto vrijedi i za farmakološku industriju koja usmjeruje medicinu u posve krivom smjeru.Ne traže se lijekovi za izliječenje bolesti,već lijekovi koji će bolesti držati pod kontrolom kao kronične,a to znači da će pacijenti uzimati lijekove do kraja života ! Uostalom,poznata je maksima farmakoloških multikorporacija , koja glasi \" Izliječeni pacijent je izgubljeni potrošać\" ! Tu još ide izmišljanje novih bolesti i zaraza pa do izmišljanja novih cjepiva ,čija je namjena i sadržaj nepoznat ! Dakle,svako novo znanstveno dostignuće će se po mom iskustvu i mnogih drugiih,prvo iskoristiti u negativne i štetne ciljeve protiv određene skupine ili čitavog čovječanstva.Ovo je jako zgodno koristiti u svrhu depopulizacije čovječanstva na čemu Bilberzi na čelu sa Rotschildom odavno rade.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.