Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADIĆ ZARAŽEN KORONAVIRUSOM
Povratak na članak

'Vaše neodgovorno ponašanje može ubiti osobe slabog imunološkog sustava i kronične bolesnike'

Trinaest je dana prošlo od kad mi je liječnik preko staklene barijere priopćio: "Pozitivni ste"; trinaest dana od kad se je brojka s 15 popela na gotovo 400 inficiranih osoba, a onih u samoizolaciji na više od 13.000 - brojke koje iz dana u dan rastu, navodi se u statusu.

Komentari 8

DU
Deleted user
07:03 25.03.2020.

A svedima skole rade, granice otvorene, promet ide, sve radi? Tko je tu lud? Umjesto da novine malo istraze sto to svedi znaju, a mi ne jer su nam mediji kakvi jesu i dalje vam serviraju clanke za ispiranje mozga. Ajte vi meni hrgani objasnite kako mislite da ce ovo stati ako nacija nestekne imunitet, a virus ima kako tvrde vrijeme inkubacije do 25 dana, većina nema simptome i izvrsno ga prenose te prezivi bez hosta dva tjedna? Mjesečna ili dvomjesečna karantena? Jedino sto ce se dogoditi je unisteno gospodarstvo, a onda iz pocetka. Samo tada kad netko stari umre od upale pluca to nece voditi kao korona virus. A novine ce pumpati kako virusa nema i kako je normalno 50 smrti dnevno jod gripe i upale pluca er je tako i bilo kod nas.

VL
Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
08:47 25.03.2020.

Prije par godina na zagrebačkom autobusnom kolodvoru, vani zima i snijeg a mali ciga 6-7 godina bosonog prosi. Brijem da je taj danas očeličen. A mi stvaramo društvo maćuhica i truba. Preživača trave i zelenja...

VL
BA
babovac
08:16 25.03.2020.

Meni nije jasno zar nije jeftinije i lakše izolirati rizične skupine, a svi ostali neka rade i putuju kao i dosad, neka prebole. Ne može cijela država biti doma mjesecima. Osim uhljeba. Ubit će nas glad i kaos, a ne virus.

VL
Avatar niwrad
niwrad
07:40 25.03.2020.

Kod bilo koje virusne infekcije "može se ubiti" osobe slabog imunološkog sustava i kronične bolesnike. Budući da će virusne infekcije uvijek postojati onda jednostavno uvedimo permanentnu karantenu - zatvorimo škole, ustanove, poduzeća, zabranimo druženja, kretanje... i jednostavno ćemo vegetirati kao biljke do kraja života. Ali.. tko će nas zalijevati? Hmm.. Nitko. Dakle svi smo osuđeni na smrt zato jer su osobe slabog imuniteta po povećanim rizikom od smrti.

VL
DU
Deleted user
08:49 25.03.2020.

I sto sad ? Da se zatvorimo u kuce i stanove sljedecih 100 godina ??? Pa neka "rizicne" skupine fino ostanu u izolaciji a ostali natrag na posao. Ovo sa ogranicavanjem kretanja unutar prebivalista je ludost !!!

VL
Avatar rubinet
rubinet
23:56 24.03.2020.

Brzi opravak želim.

VL
ZO
Zooltan
05:07 25.03.2020.

Badave objava kad hrgani to ne čitaju i dalje bauljaju i zaražavaju koga stignu. Jedino ih vezati lancima i onkraj brave. Kineska prijetnja takvima smrtnom kaznom je jedino djelotvorna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.