Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masovna čistka

Varga smijenio sve Ostojićeve ljude iz sanacijskih vijeća

Siniša Varga
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.06.2014.
u 10:30

Dijana Cimera, Davor Katavić, Nataša Zorić i Dragan Korolija Marinić

Ekspresne smjene koje je prvog dana svoje ministarske funkcije proveo novi ministar zdravlja Siniša Varga po brojnim sanacijskim i upravnim vijećima ne pamte se ni nakon smjene političkih garnitura. Dojučerašnje suradnike Rajka Ostojića posmjenjivao je preko noći, tako brzo i temeljito kako to nijedna vlast poslije izbora nije provela nad svojim prethodnicima. To sigurno svjedoči o međusobnoj nesnošljivosti Varge i njegova prethodnika, ali i uz činjenicu da je prethodnog ministra premijer smijenio, ovako masovna sječa unutar zajedničke stranke svakako će ostati zapamćena.

Ni dva mjeseca

Novi pomoćnici ministra su Dijana Cimera, Davor Katavić, Nataša Zorić i Dragan Korolija Marinić. Među dosadašnjim pomoćnicima najtragičnije je prošla Dubravka Pezelj Duliba koja na tom mjestu nije bila ni dva mjeseca, a onamo je stigla upravo prebjegavši s mjesta pomoćnice ravnatelja HZZO-a. Razriješena je i dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, gdje ju je zamijenio Dragan Korolija Marinić, UV-a Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, kamo je imenovana Sanjica Dolovski, te s dužnosti voditeljice resorne radne skupine za provedbu masterplana bolnica, gdje je novi voditelj poznati ginekolog Ratko Matijević.

Zatražile razrješenje

Poznavatelje čudi što metla nije poštedjela Mirelu Bušić, dugogodišnju čelnicu Zavoda za transplantaciju. SDP-ovka Ljubica Đukanović pak, iako stručna u pravnim i ekonomskim pitanjima, Vargi se bez sumnje zamjerila nekim odlukama u protekle dvije godine. Za razliku od nje, stranački kadar Marijan Cesarik ostao je na mjestu ministrova zamjenika.

S druge strane, ne čudi povlačenje najbližih Ostojićevih suradnica Ivane Šuman i Vlatke Bilas iz cijelog niza sanacijskih vijeća bolnica i, pogotovo, Upravnog vijeća HZZO-a. Obje, i glavna i posebna Ostojićeva savjetnica, isti su dan nakon imenovanja zatražile razrješenja. V. d. ravnateljicom HZZO-a imenovana je, očekivano, Tatjana Prenđa Trupec, nedavno izabrana zamjenica ravnatelja Zavoda.

Do Vargina komentara o smjenama pokušali smo jučer doći u više navrata, no mobitel mu je bio isključen.

Komentara 22

TP
Tihomir Prdež
10:36 20.06.2014.

Komunisti tako to rade, bar su sretni da ih nisu streljali.

L0
luena 01
10:35 20.06.2014.

Smjenio je Ostojiceve sad ce njegovi njemu poslusni doci na njihova mjesta... Sve je to isto samo drugo spakovano...

PO
portugisac
10:34 20.06.2014.

Bravo ministre tako se radi. Sad još samo smijenite premijera Milanovića i imamo procvat u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije