Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnička komora

Varga: Mijenjat će se još 23 propisa 
u resoru zdravstva

Siniša Varga
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
09.05.2015.
u 00:15

Komora, kao "parlament svih liječnika", mora aktivno sudjelovati u oblikovanju propisa, naglasio je dr. Minigo

– Osnivanjem komora došlo je do prijenosa ovlasti s Ministarstva zdravlja na komore, no Ministarstvo mora imati kontrolu. Inspekcija je utvrdila da tri komore ne rade po propisima, a mi ne možemo ništa.

To je nedopustivo – rekao je ministar Siniša Varga jučer uoči simpozija Hrvatske liječničke komore "Liječnička samouprava u Europi", u sklopu obilježavanja 20. obljetnice obnovljenog rada Komore. Varga je najavio da će se mijenjati još 23 propisa u zdravstvu.

– Očekujem aktivan pristup Komore u nalaženju najboljih zakonskih rješenja na korist naših pacijenata – rekao je.

– Komora, kao "parlament svih liječnika", mora aktivno sudjelovati u oblikovanju javnog mišljenja i zakonodavnih postupaka na području zdravstva kao što smo činili i proteklih 20 godina – rekao je predsjednik HLK-a Hrvoje Minigo.

– Medicinski djelatnici nikada ne smiju biti ovisni ili pod utjecajem komercijalnih ili političkih težnji – naglasio je pak generalni tajnik Svjetskog medicinskog udruženja dr. Otmar Kloiber.

>>'Liječnici časno i odgovorno obavljaju svoj posao'

>>Liječnička komora: 16 liječnika kažnjeno zbog prekomjernog izdavanja bolovanja

Komentara 5

PS
psyhotic
15:07 09.05.2015.

Najbolje je mijenjat ministra ili cijelu vladu

KA
kajinx
18:43 09.05.2015.

Nećeš stići, dosta si zla nanio. Otići ćeš u ropotarnicu skupa sa svim političarima iz današnje "Vlade".

Avatar Maslina
Maslina
20:25 09.05.2015.

Maknite ga više iz vlade jer mi remeti rad štitnjače!..Naše malodobno dite je astmatičar i godinama ni kune nisam tribala dat za lijek,sad je izmislija da ga triba plaćat i u ljekarni mi za jedne tablete zapivala 63 kn doplate..došlolo mi vrištat od muke!..Ne mogu ni zamislit kako je roditeljima koji imaju daleko veće troškove za liječenje svojih malih..s*ru po Josi,a u njegovo vrime imali smo i kapi za nos na recept..nije to jugonostalgija,to je bijes jer su urušili do temelja sustav u kojem smo svi imali svoja prava,a moglo je tako ostati i u samostalnoj Hrvatskoj..Danas je i obična prehlada luksuz..a ovaj je najviše gluposti napravija u zdravstvu u rekordnom roku..čak je i Milinovicha prešiša..užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije