Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Varga: Došao je trenutak za izgradnju novog riječkog KBC-a

Ministar, svjestan zaostajanje riječkog KBC-a u prostoru i opremi, rekao je da nastavlja ulaganje u opremu KBC-a u suradnji sa Županijom i Gradom.
10. rujna 2014. u 16:18 1 komentara 203 prikaza
Siniša Varga
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Za današnjeg boravka u Rijeci ministar zdravlja Siniša Varga s županom Primorsko goranske županije Zlatkom Komadinom, gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i čelnicima zdravstvenih ustanova razgovarao je o zdravstvenom sustavu u županiji. Za Rijeku je najvažnije pitanje izgradnja novog KBC-a za koji se projekt pripreme odvija.

Ministar, svjestan zaostajanje riječkog KBC-a u prostoru i opremi, rekao je da nastavlja ulaganje u opremu KBC-a u suradnji sa Županijom i Gradom.

- KBC-a Rijeka je predugo u jednom zapuštenom stanju, baš iz razloga što je kontinuirano bio u iščekivanju izgradnje kompletno nove bolnice. Došao je trenutak za početak izgradnje te nove bolnice, koja je itekako potrebna - kazao je ministar dodajući da se u  sustavu javne nabave traži modalitet s ciljem maksimalnog ubrzanja postupka pripremnih faza za gradnju, kako bi se prve faze projekta, ginekologija i pedijatrija, počele graditi što prije. 

O listama čekanja u KBC-u Rijeka govorila je ravnateljica HZZO iznoseći podatke da se  čekanje na pretrage i postupke za onkološke bolesnike smanjeno s 34 na 23 dana, hematološki bolesnici dolaze na red praktički odmah, a kod djece se većina pretraga smanjila na slobodan prijem ili na puno kraće vremensko razdoblje nego do sada. Intenzivno se radi na tome da se čekanje na prvi pregled smanji na prihvatljivih 90 dana.

>>Varga: Na nekim područjima značajno smo smanjili liste čekanja

>>Hitno u provjeru je li Varga zbog kongresa liječnika u sukobu interesa

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • Avatar upitnik.pita
    upitnik.pita:

    ...slavko i njegova ćelija skupa sa pomagačim, poslušnicima i simpatizerima su odradili posao za Rijeku... ostali nisu bili na njegovom popisu...