Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naručivanje pacijenata

Varga: Na nekim područjima značajno smo smanjili liste čekanja

Siniša Varga
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/8
03.09.2014.
u 14:47

Došlo je do značajnog smanjenja lista čekanja u nekim područjima gdje je odaziv našim mjerama bio jači, a tamo gdje su tvrđi orasi pojačat ćemo nadzor, kazao je ministar zdravlja

- Imamo jako mnogo djelatnosti i mjera koje su u tijeku kako bi smanjili liste čekanja. Radimo napore kako ne bi došlo do štekanja kod naručivanja pacijenata i već je sada došlo do značajnog smanjenja lista čekanja u nekim područjima gdje je odaziv našim mjerama bio jači, a tamo gdje su tvrđi orasi ćemo pojačat nadzor – kazao je ministar zdravlja Siniša Varga koji je jutros posjetio varaždinsku bolnicu koja je sudeći prema podacima dobar primjer.

Intenzivni pregovori

To je potvrdila i v.d. ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec koja je kazala kako je Zavod vodio intenzivne razgovore sa svim ravnateljima bolnica o prioritetima za smanjenje lista čekanja, a to su djeca do 18 godina, onkološki bolesnici, hematološki bolesnici i kardiološki bolesnici.

- Ono što nas veseli, a što smo vidjeli tu je da nema više niti jedno dijete koje više od tri mjeseca, niti jedan prvi pregled koji se čeka duže od tri mjeseca, niti jedan onkološki bolesnik koji čeka duže od mjesec dana i da u ovoj županiji su naše jedinice napravile dobar posao – kazala je Tatjana Prenđa Trupec. Ministar Varga upitan je i o detaljima masterplana, odnosno kada će javnost znati kako će točno s uvođenjem masterplana biti organiziran rad u bolnicama. 

- Ništa se neće dogoditi preko noći i kao što znate radi se o dokumentu koji ide u saborsku proceduru, a s danom primjene počinje trogodišnji proces primjene mjera. Pacijenti će o svim detaljima, eventualnim promjenama u rasporedu dežurstava pojedinih bolničkih odjela biti na vrijeme obaviješteni – kazao je ministar istaknuvši kako je Split primjer kako bolje i funkcionalnije organizirati dežurstva.

O slučaju spremačice

- Radi se o funkcionalnom povezivanju, jer nema smisla u jednom gradu gdje je manji broj stanovnika sve držati na dežurstvu. Zato ćemo gdje se može raditi na povezivanju i boljem iskorištavanju kako osoblja, tako i vrlo skupe opreme koja je često i zastarjela. Na ovaj način možda ćemo moći priuštiti si kvalitetniju opremu – zaključio je ministar.

Ministar je vezano za slučaj spremačice Lidije Mraz koja je asistirala pri operaciji u bjelovarskoj bolnici kazao kako do njega još nije stigao pisani nalaz zdravstvenog inspektora i kako će on biti naknadno informiran o mjerama koje će poduzeti zdravstveni inspektor koji je samostalan u svom radu.

Komentara 9

Avatar mili99
mili99
14:51 03.09.2014.

Najpametnije bi bilo da smanjite čekanje svih građana Hrvatske i odete prije kraja mandata s vlasti. Veliku uslugu bi svima ucinili, a posebno gospodarstvu države.

NV
novo vriijeme
15:26 03.09.2014.

A koje liste čekanja su smanjene i što je bio razlog da su bile nepotrebno dugačke . One najkorumpiranije liste nisu još niti primjećene a kamoli riješene.

Avatar plimni_val
plimni_val
17:17 03.09.2014.

Kažu da je pogodovao nekoj udruzi koju je osnovao i kad je postao ministar sam sebi dodijelio pare, tj. ne sebi već toj udruzi. "Objasnio" je da je njegova udruga zadovoljila "kriterije", a da on više formalno nije upisan kao glavni čovjek udruge. Sad kad je sve razjasnio "lege artis", može u nove pobjede...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije