Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNs-ov izbor

Varaždinski župan Štromar zadnji na listi

26.05.2015., Cakovec- Predsjednica HNS-a Vesna pusic prisustvovala konferenciji za medije medjimurskog HNS-a. Vesna Pusic i Predrag Stromar. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
07.10.2015.
u 00:15

Štromar: Želim dokazati da u Sabor mogu svi koji su dovoljno kvalitetni

HNS je objavio imena svojih kandidata koji će se natjecati zajedno s partnerima iz koalicije "Hrvatska raste" na skorašnjim izborima.

HNS ima 24 kandidata

S obzirom na pozicije na listama, ulazak u Sabor zagarantiran je šefici stranke Vesni Pusić, potpredsjedniku Ivanu Vrdoljaku, šefu kluba zastupnika HNS-a Miloradu Batiniću, saborskom zastupniku Goranu Beusu Richemberghu, gradonačelnici Kraljevice Nadi Turini-Đurić i predsjednici Mladih HNS-a u Zagorju Mariji Puh. U Sabor bi mogla ući i potpredsjednica HNS-a u Varaždinskoj županiji Božica Makar, ako se ostvare optimistične prognoze koalicije s obzirom na to da je Makar na rubnom, devetom mjestu u 3. jedinici. U Sabor bi sigurno ušao, jer je 4. na listi u trećoj jedinici, i međimurski župan Matija Posavec, ali on će vjerojatno svoje mjesto prepustiti – najvjerojatnije će se odlučiti da ostaje župan. Od sva 24 HNS-ova kandidata u svih 10 izbornih jedinica najslabije je pozicioniran varaždinski župan Predrag Štromar koji je posljednji, 14. kandidat koalicije u 3. izbornoj jedinici.

Mrak-Taritaš tek osma

– Izmjenom zakona i uvođenjem preferencijalnog glasovanja izmijenjena je i filozofija sastavljanja lista. Siguran sam da odsad u Sabor može biti izabran svatko ako je dovoljno kvalitetan, bez obzira na poziciju na listi. Ja to hoću dokazati, iako je to jako rizično. Dobijem li malo preferencijalnih glasova, karijera će mi biti ugrožena. Cilj mi je dobiti potrebnih 10 posto glasova, ali to će i meni i drugima biti jako teško. Uspjeh bi mi bio da osvojim 7000 glasova, što je oko šest posto – rekao je Štromar. Kaže da neće u Sabor i da će ostati župan, čak i ako osvoji dovoljno preferencijalnih glasova.

– Vjerojatno u Sabor neće ni moj stranački kolega Matija Posavec (međimurski župan). Nas dvojica natječemo se kako bismo pojačali cijelu koalicijsku listu – rekao nam je Štromar.

Kao što smo već pisali, ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš, koja je tek na 8. mjestu u drugoj jedinici, u Sabor može ući samo ako osvoji dovoljan broj preferencijalnih glasova.

S obzirom na trenutačno raspoloženje birača, HNS će najvjerojatnije osvojiti osam mandata.

>>Predrag Štromar: Ne bojimo se Čačića jer smo jaki 

>>Štromar: HDZ iskorištava instituciju Predsjednice RH za svoju političku promidžbu

Komentara 7

TV
tv5378
01:18 07.10.2015.

Zabranom predizbornih koalicja sami izbori bi bili puno posteniji.

DU
Deleted user
00:42 07.10.2015.

Minorna stranka minornih ljudi, prirepak komunističke partije. Samostalno bi dobili možda 1%.

TA
tamanitelj
05:55 07.10.2015.

HNS , nebitni ste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije