Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS-OVCI NA NOGAMA

Predrag Štromar: Ne bojimo se Čačića jer smo jaki

Dragutin Štromar
Foto: Danica Pajtak
04.07.2014.
u 10:34

Čačić je nedavno kazao kako ga uopće ne zanima hoće li članovi HNS-a prelaziti k njegovim "reformistima", no varaždinski HNS-ovci tvrde drugačije

Otkako je izašao iz zatvora Radimir Čačić rado javno govori o svojem novom političkom programu u Udruzi za osnivanje Narodne stranke – reformisti, a nedavno se za Večernji list pohvalio kako udruga broji već oko 2000 članova. Kazao je i kako ga uopće ne zanima hoće li članovi HNS-a prelaziti k njegovim "reformistima" i kako na takva pitanja uopće ne želi odgovarati. No kako je Večernji list neslužbeno doznao od ljudi bliskih Čačiću, a danas je potvrdio i čelni čovjek varaždinske Županijske organizacije HNS-a, Čačiću je ipak itekako stalo da dopre do članova HNS-a.

Nazivaju vijećnike i članove predsjedništava

– Službena informacija je da nazivaju sve naše članove, posebno one koji su bili prije u predsjedništvima i koji su sad još u predsjedništvima, kao i da nazivaju naše vijećnike. Ali bojati se kraj takvih ljudi, kraj takvog tima – to ne. Ako i ode nekoliko članova, nekoliko vijećnika, mi se ne bojimo jer smo jaki – kazao je varaždinski župan i predsjednik ŽO HNS-a, Predrag Štromar koji se se na današnjoj konferenciji za medije o projektu školskih udžbenika okružio s brojnim stranačkim kolegama. Na konferenciju o udžbenicima su stigli i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, ivanečki gradonačelnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić i mnogi drugi Štromarovi suradnici i načelnici Općina.

Kao da su i svojim brojem željeli demonstrirati da se HNS ne boji inicijative bivšeg predsjednika. Štromar se osvrnuo i na kritiku koju mu je Čačić uputio preko jednog lokalnog tjednika, a to je da je riječ o čovjeku premalih kapaciteta za predsjednika stranke.

'Nije bilo većih izlazaka iz stranke'

– Prozvani su i gradonačelnici koji su dvaput pobijedili na izborima i građani su ih dvaput prihvatili za lidere s više 50 posto glasova. Očito smo lani dobro odradili posao jer imamo čak 15 načelnika i gradonačelnika, što nikad nismo imali – kazao je Štromar te istaknuo kako u posljednjih 14 dana nije bilo većih izlazaka iz stranke.

– Razgovaramo s našim članovima o svemu i mi smo tim koji provodi projekte, a ne taoci nekih osobnih ambicija. Mi smo svi skupa tim koji usmjerava i realizira projekte i tako funkcioniramo – zaključio je Štromar osvrnuvši se na Čačićeve komentare da je HNS nedemokratična stranka. O demokratičnosti HNS-a progovorio je i Milorad Batinić istaknuvši kako sve organizacije imaju svoja pravila i Statute pa ga tako ima i HNS.

– U stvaranju tih pravila na temelju kojih je isključen sudjelovao je i sam Radimir Čačić i nema govora da je to bilo učinjeno na nedemokratski način – zaključio je Batinić.

Komentara 12

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:47 04.07.2014.

HNS još postoji?

Avatar tituš
tituš
10:47 04.07.2014.

Je, je, vi ste jaki, a on je smršavio ... Gotovo je, izborni prag za vas će biti zemlja snova! Lokalno u vašim prćijama još nešto budete imali i mogli, Sabor vas više vidjeti ne će!

ZO
zoom
10:53 04.07.2014.

samo se vi tješite, do sada ste dobivali 3% glasova, a sad kad se čačić aktivirao ne vjerujem da ćete na izborima prelaziti 0,3%!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije