Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAJU TEŠKE SIMPTOME

Karantena: Zaraženi gotovo svi fratri i postulanti iz samostana u Varaždinu

Virus se probio u varaždinski samostan
Župa Sv. Vida Varaždin
18.10.2020.
u 11:43

Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema, izvijestio je samostan.

U Varaždinskoj županiji evidentirana su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom. U 27 slučajeva radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je kod 25 osoba izvor zaraze nepoznat. Jedna nova osoba je hospitalizirana, a jedna je stavljena na respirator.

 - Valja posebno istaknuti visoki udio novih slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze. U posljednjih deset dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je 266 novih pozitivnih na koronavirus, a kod njih 76, što je skoro 30 posto, izvor zaraze nije bio poznat. To ukazuje na to da imamo oveći broj prenositelja koji toga nisu ni svjesni, te da se moramo fokusirati na sebe, na mjesta na kojima se zadržavamo i bliske kontakte koje ostvarujemo, a posebno paziti na one koji zbog svoje zdravstvene situacije spadaju u rizičnu kategoriju - rekao je Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije. Zbog novih slučajeva bila su postupanja u jednoj novoj osnovnoškolskoj ustanovi, u jednom dječjem vrtiću i u samostanu sv. Vida u Varaždinu. 

- Nažalost, moramo vas obavijestiti da je virus ušao i u naš varaždinski samostan. Kako i kada, ne znamo. Skoro pa svi fratri i postulanti pozitivni smo na koronu. Za sada, hvala Bogu, nitko nema teške simptome, ali ne znamo što nam nosi sutra. Zbog toga, samostan je do daljnjega zatvoren i svi smo u karanteni. Mise će se odvijati po redovnom rasporedu zahvaljujući našem biskupu mons. Boži Radošu koji je organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto nas kapucina. Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema, izvijestio je samostan. 

VIDEO: Đakovo je prije nekoliko mjeseci bilo žarište koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 3

NE
nešperlin
12:15 18.10.2020.

A kakosu drugotne časne koje ih dadiljaju? Sretan oporavak i njima

AE
a e
06:37 19.10.2020.

Sve to deportirat u Vatikan

Avatar časnasestradanicasanader
časnasestradanicasanader
12:47 18.10.2020.

je li i habijan navraćao u samostan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije