Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karantena: Zaraženi gotovo svi fratri i postulanti iz samostana u Varaždinu

Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema, izvijestio je samostan.
18. listopada 2020. u 11:43 3 komentara 5980 prikaza
Virus se probio u varaždinski samostan
Foto: Župa Sv. Vida Varaždin

U Varaždinskoj županiji evidentirana su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom. U 27 slučajeva radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je kod 25 osoba izvor zaraze nepoznat. Jedna nova osoba je hospitalizirana, a jedna je stavljena na respirator.

Desetak časnih sestara zaraženo je koronavirusom u Đakovu KORONA INCIDENT U Đakovu je bilo oboljelo čak 158 časnih u samostanu

 - Valja posebno istaknuti visoki udio novih slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze. U posljednjih deset dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je 266 novih pozitivnih na koronavirus, a kod njih 76, što je skoro 30 posto, izvor zaraze nije bio poznat. To ukazuje na to da imamo oveći broj prenositelja koji toga nisu ni svjesni, te da se moramo fokusirati na sebe, na mjesta na kojima se zadržavamo i bliske kontakte koje ostvarujemo, a posebno paziti na one koji zbog svoje zdravstvene situacije spadaju u rizičnu kategoriju - rekao je Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije. Zbog novih slučajeva bila su postupanja u jednoj novoj osnovnoškolskoj ustanovi, u jednom dječjem vrtiću i u samostanu sv. Vida u Varaždinu. 

- Nažalost, moramo vas obavijestiti da je virus ušao i u naš varaždinski samostan. Kako i kada, ne znamo. Skoro pa svi fratri i postulanti pozitivni smo na koronu. Za sada, hvala Bogu, nitko nema teške simptome, ali ne znamo što nam nosi sutra. Zbog toga, samostan je do daljnjega zatvoren i svi smo u karanteni. Mise će se odvijati po redovnom rasporedu zahvaljujući našem biskupu mons. Boži Radošu koji je organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto nas kapucina. Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema, izvijestio je samostan. 

VIDEO: Đakovo je prije nekoliko mjeseci bilo žarište koronavirusa

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?