Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LISTA IVANA ČEHOKA

Varaždinski gradonačelnik zaposlio stranačkog kolegu bez natječaja? 'Tražimo ostavku direktora Varkoma'

Varaždin: Nova gradska vlast izvjestila javnost o stanju blagajne
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
06.06.2022.
u 16:54

U mišljenju Ministarstva piše da je prema Zakonu o vodnim uslugama za zapošljavanje direktora potrebno provesti javni natječaj, osim ako se direktor bira iz redova zaposlenika tvrtke

Nezavisna lista Ivana Čehoka traži ostavku direktora komunalnog poduzeća Varkom iz Varaždina Brune Istera zbog političkog kadroviranja, odnosno zapošljavanja bez javnog natječaja.

Ističu da je gradonačelnik Neven Bosilj (SDP) javno opravdavao izbor Istera "pravom na političko kadroviranje", u čemu su mu pomogli Reformisti čiji su članovi zauzvrat izabrani na direktorske i ostale položaje, pa i bez natječaja.

Vijećnik Ivan Čehok u više je navrata upozoravao na sporno zapošljavanje i postavio pitanje na sjednici Županijske skupštine. Sad traži da se opozove i nadzorni odbor Varkoma. HNS pak traži i ostavku gradonačelnika Bosilja.

- Nakon što je prije nekoliko mjeseci na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije postavljeno pitanje o zakonitosti zapošljavanja sadašnjeg direktora Brune Istera i nakon što je župan Anđelko Stričak zatražio mišljenje Ministarstva gospodarstva, stigao je odgovor koji potvrđuje sumnje da su gradonačelnik i njegov tim uhljebili svog stranačkog kolegu - ističe Igor Klopotan, predsjednik varaždnskog HNS-a.

U mišljenju Ministarstva piše da je prema Zakonu o vodnim uslugama za zapošljavanje direktora potrebno provesti javni natječaj, osim ako se direktor bira iz redova zaposlenika tvrtke.

- Umjesto da se bave ozbiljnim poslovima i rješavanjem problema koji muče naše sugrađane za što su im oni u konačnici i dali svoje povjerenje, prioritet gradske uprave je kadroviranje i uhljebljivanje svojih koalicijskih partnera i stranačkih kolega u gradske tvrtke i na pročelnička mjesta - proziva Klopotan. 

>> VIDEO Lavrov bjesni zbog propalog puta u Srbiju: Dogodilo se nešto nezamislivo, ovo je uznemirujuća akcija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije