Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆINA SE SLOŽILA

Varaždinski biskup: Odgađa se blagoslov kuća

U varaždinskoj katedrali zaređen novi hrvatski biskup mons. Bože Radoš
Mario Naranda/PIXSELL
15.12.2020.
u 16:49

"Imajte razumijevanja da mnogi u ovim vremenima, a i zbog nastale situacije, teško žive i da možda nemaju mogućnosti od čega izdvojiti svoj dar. Primite i to s kršćanskom ljubavlju, i nemojte dopustiti da se osjete zbog toga manje vrijednima ili neprihvaćenima", stoji, između ostalog, u pismu biskupa

Varaždinski biskup Bože Radoš uputio je svećenicima Varaždinske biskupije uputu za božićni pohod po obiteljima i blagoslov kuća. Ove godine blagoslov obitelji odgađa se do daljnjega, poručio je biskup, najvjerojatnije do korizme.

- Većina vas slaže se da se navedeno odgodi. Razumijem one koji smatraju da bi bez obzira na sve valjalo poći, ponajprije kako bismo ljudima iskazali blizinu i kako taj naš lijepi običaj ne bi utrnuo. Ipak, razumijem i one koji strahuju da bismo time napravili još i gore, pa premda i u dobroj vjeri i s dobrim namjerama te tako ugrozili živote svojih bližnjih, a možda i naškodili vlastitome zdravlju - poručio je biskup Radoš i dodao da ga je epidemiološka situacija sjevernih županija, koja su postala žarišta bolesti i ovih se dana jedva nose s visokom incidencijom zaraženih i teško oboljelih, potaknula na odluku da se božićni pohod i blagoslov obitelji odgode. 

- Podsjećam da su svi darovi, prihodi i prilozi koje župnik, kao upravitelj župnih dobara, prima od svojih župljana namijenjeni isključivo župi i da se isti polažu u župnu blagajnu te služe za funkcioniranje župe i ostale njezine namjenske rashode, a i s obzirom da župnik i ostali crkveni službenici nagradu za svoju službu ne primaju iz drugih izvora, već da ih se u redovnim prilikama nagrađuje, sukladno bodovnom sustavu, iz župne blagajne. Ipak, imajte razumijevanja da mnogi u ovim vremenima, a i zbog nastale situacije, teško žive i da možda nemaju mogućnosti od čega izdvojiti svoj dar. Primite i to s kršćanskom ljubavlju, i nemojte dopustiti da se osjete zbog toga manje vrijednima ili neprihvaćenima. Bit će već prilike da kao vjernici doprinesu za crkvene potrebe. Neka vam na srcu osobito budu siromašni, kako u vašoj župi, tako i drugdje - napomenuo je biskup Radoš.  

Potaknuo je svećenike na pridržavanje epidemioloških mjera, molitvu za zdrastvene djelatnike i sve pogođene koronavirusom.

Komentara 3

DU
Deleted user
22:29 15.12.2020.

da je pošten blagoslovio bi džabe

ST
Stipan
20:00 15.12.2020.

Neka pošalje svima broj računa sa time će biti automatski blagoslovljeni.

LL
lijepa_li si
18:00 15.12.2020.

uvijek, od uvijek su sluge božije bile s svojim narodom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije