Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPRIMILI VIŠE PRIJAVA

Varaždinci zbog balona zvali policiju, oni objasnili o čemu se radi: 'Ide prema Srbiji'

Balon kod Varaždina
Čitatelj
21.02.2024.
u 15:31

Prema dostupnim informacijama, balon će nastaviti let u smjeru istoka, preko područja Koprivničko-križevačke županije pa dalje u smjeru Republike Srbije.

Građani su iznad Varaždina uočili balon, pa ih je zanimalo o čemu se radi. Policija je potvrdila da je zaprimljeno više dojava građana o uočavanja balona na vrući zrak na nebu iznad Varaždinske i Međimurske županije.

- Provjerama putem Hrvatske kontrole zračna plovidbe te AMC Croatia, Jedinica za upravljanje zračnim prostorom RH, utvrđeno je da se radi o najavljenom i legalnom letu balona s mjestom polaska u Burgkirchenu, u Njemačkoj - kažu. 

Prema dostupnim informacijama, balon će nastaviti let u smjeru istoka, preko područja Koprivničko-križevačke županije pa dalje u smjeru Republike Srbije.

Podsjetimo, čitatelj Večernjeg lista snimio je u srijedu iza podneva na nebu iznad Varaždina neobičnu pojavu. Prizor je izazvao znatiželju među mnogim građanima Varaždina, a jedan od očevidaca za 24sata opisao je kako je bijeli kuglasti objekt, kako ga je on nazvao, polagano klizio nebom.

VEZANI ČLANCI:

"Nemam pojma što je to, ali izgleda kao onaj kineski špijunski balon koji se pojavio u Americi", kazao je. Ipak, kako je sada potvrdila i policija, u pitanju je balon na vrući zrak.

VIDEO Ovo se ne viđa svaki dan: Stotine balona na vrući zrak ispunile nebo iznad Bristola

Komentara 6

FD
franjo.durinic
18:32 21.02.2024.

Zar nije slućajni zabranio prelete😂😂

JU
Jure1991
17:24 21.02.2024.

Kineski je valjda bio na hladni zrak.

KA
karijes
16:12 21.02.2024.

Trebalo ga srušiti zbog obavljanja špijunskih mogućnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije